Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

0
69 min
Náročný
Pirohy jsou skutečným pokladem východní kuchyně! Na povrchu jsou zlatavé a ozdobné, uvnitř voňavé a lahodné. Do přípravy se navíc může zapojit celá rodina! Nechte děti vykrajovat kolečka v těstě a naplňovat je nádivkou. Odměnou celé rodiny pak bude neskutečně chutná delikatesa, které se nebudete chtít vzdát!

Ingredience

-
6
+

Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

mouka
600 g
vroucí voda
400 ml
sůl
1 špetka
Maggi Zeleninový bujón
1 kostka
kysané zelí
300 g
sušené houby
300 g
kroupy
200 g
cibule
3 ks
petrželová nať
1 svazek
cukr
1 špetka
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
679.52 kcal
Sacharidy
143.87 G
Protein
22.64 G
Tuky
2.89 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

69 Minut
Krok číslo 1
1 min
Začněte přípravou těsta. Přesejte mouku do mísy nebo na vál.
Krok číslo 2
1 min
Rozpusťte v horké vodě máslo a sůl.
Krok číslo 3
5 min
Vlévejte ji postupně do mouky za stálého míchání. Těsto míchejte, dokud nebude měkké a hladké.
Krok číslo 4
30 min
Těsto přikryjte a nechejte alespoň 30 minut odpočinout.
Krok číslo 5
1 min
Nyní je čas na nádivku. Zelí propláchněte studenou vodou a vymačkejte.
Krok číslo 6
10 min
Kroupy třikrát propláchněte studenou vodou. Uvařte je vodě se zeleninovým bujónem.
Krok číslo 7
1 min
Houby zalijte vařící vodou.
Krok číslo 8
5 min
Cibuli nasekejte a osmažte na velké pánvi. Pak do ní přidejte nadrobno nakrájené houby, po 5 minutách přidejte zelí a podlijte je vodou z hub.
Krok číslo 9
5 min
Až zelí změkne a voda se vyvaří, přidejte kroupy a nasekanou petrželku. Okořeňte podle chuti.
Krok číslo 10
10 min
Těsto rozválejte, sklenicí z něho vykrajujte kolečka, které pak naplňte nádivkou a spojte je po bocích. Vařte je v mírně osolené vodě 3–5 minut.
Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 1 z 10

Začněte přípravou těsta. Přesejte mouku do mísy nebo na vál.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 2 z 10

Rozpusťte v horké vodě máslo a sůl.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 3 z 10

Vlévejte ji postupně do mouky za stálého míchání. Těsto míchejte, dokud nebude měkké a hladké.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 4 z 10

Těsto přikryjte a nechejte alespoň 30 minut odpočinout.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 5 z 10

Nyní je čas na nádivku. Zelí propláchněte studenou vodou a vymačkejte.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 6 z 10

Kroupy třikrát propláchněte studenou vodou. Uvařte je vodě se zeleninovým bujónem.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 7 z 10

Houby zalijte vařící vodou.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 8 z 10

Cibuli nasekejte a osmažte na velké pánvi. Pak do ní přidejte nadrobno nakrájené houby, po 5 minutách přidejte zelí a podlijte je vodou z hub.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 9 z 10

Až zelí změkne a voda se vyvaří, přidejte kroupy a nasekanou petrželku. Okořeňte podle chuti.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 10 z 10

Těsto rozválejte, sklenicí z něho vykrajujte kolečka, které pak naplňte nádivkou a spojte je po bocích. Vařte je v mírně osolené vodě 3–5 minut.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno