Pirohy se zelím, houbami a kroupami
69min
Náročný
Pirohy jsou skutečným pokladem východní kuchyně! Na povrchu jsou zlatavé a ozdobné, uvnitř voňavé a lahodné. Do přípravy se navíc může zapojit celá rodina! Nechte děti vykrajovat kolečka v těstě a naplňovat je nádivkou. Odměnou celé rodiny pak bude neskutečně chutná delikatesa, které se nebudete chtít vzdát!
mouka
600 g
vroucí voda
400 ml
sůl
1 špetka
Maggi Zeleninový bujón
1 kostka
kysané zelí
300 g
sušené houby
300 g
kroupy
200 g
cibule
3 ks
petrželová nať
1 svazek
cukr
1 špetka
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
679.52 kcal
Sacharidy
143.87 G
Protein
22.64 G
Tuky
2.89 G
Informace na porci
Postup
69 Minut
Krok číslo 1
1 min
Začněte přípravou těsta. Přesejte mouku do mísy nebo na vál.
Krok číslo 2
1 min
Rozpusťte v horké vodě máslo a sůl.
Krok číslo 3
5 min
Vlévejte ji postupně do mouky za stálého míchání. Těsto míchejte, dokud nebude měkké a hladké.
Krok číslo 4
30 min
Těsto přikryjte a nechejte alespoň 30 minut odpočinout.
Krok číslo 5
1 min
Nyní je čas na nádivku. Zelí propláchněte studenou vodou a vymačkejte.
Krok číslo 6
10 min
Kroupy třikrát propláchněte studenou vodou. Uvařte je vodě se zeleninovým bujónem.
Krok číslo 7
1 min
Houby zalijte vařící vodou.
Krok číslo 8
5 min
Cibuli nasekejte a osmažte na velké pánvi. Pak do ní přidejte nadrobno nakrájené houby, po 5 minutách přidejte zelí a podlijte je vodou z hub.
Krok číslo 9
5 min
Až zelí změkne a voda se vyvaří, přidejte kroupy a nasekanou petrželku. Okořeňte podle chuti.
Krok číslo 10
10 min
Těsto rozválejte, sklenicí z něho vykrajujte kolečka, které pak naplňte nádivkou a spojte je po bocích. Vařte je v mírně osolené vodě 3–5 minut.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0