Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

(0)
68 min
Náročný
Pirohy jsou skutečným pokladem východní kuchyně! Na povrchu jsou zlatavé a ozdobné, uvnitř voňavé a lahodné. Do přípravy se navíc může zapojit celá rodina! Nechte děti vykrajovat kolečka v těstě a naplňovat je nádivkou. Odměnou celé rodiny pak bude neskutečně chutná delikatesa, které se nebudete chtít vzdát!

Ingredience

6

Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
mouka
600  g
vroucí voda
400  ml
sůl
1  špetka
Maggi Zeleninový bujón
1  kostka
kysané zelí
300  g
sušené houby
300  g
kroupy
200  g
cibule
3  ks
petrželová nať
1  svazek
cukr
1  špetka
sůl
1  špetka
černý pepř
1  špetka
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
143.9 G
Energie
679.5 kcal
Tuky
2.9 G
Protein
22.6 G
Informace na porci

Postup

68 Minut
  • Krok číslo 1

    1 min
    Začněte přípravou těsta. Přesejte mouku do mísy nebo na vál.
  • Krok číslo 2

    1 min
    Rozpusťte v horké vodě máslo a sůl. Vlévejte ji postupně do mouky za stálého míchání. Těsto míchejte, dokud nebude měkké a hladké.
  • Krok číslo 3

    30 min
    Těsto přikryjte a nechejte alespoň 30 minut odpočinout.
  • Krok číslo 4

    1 min
    Nyní je čas na nádivku. Zelí propláchněte studenou vodou a vymačkejte.
  • Krok číslo 5

    10 min
    Kroupy třikrát propláchněte studenou vodou. Uvařte je vodě se zeleninovým bujónem.
  • Krok číslo 6

    10 min
    Houby zalijte vařící vodou. Cibuli nasekejte a osmažte na velké pánvi. Pak do ní přidejte nadrobno nakrájené houby, po 5 minutách přidejte zelí a podlijte je vodou z hub. Až zelí změkne a voda se vyvaří, přidejte kroupy a nasekanou petrželku. Okořeňte podle chuti.
  • Krok číslo 7

    15 min
    Těsto rozválejte, sklenicí z něho vykrajujte kolečka, které pak naplňte nádivkou a spojte je po bocích. Vařte je v mírně osolené vodě 3–5 minut.
Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 1 z 7

Začněte přípravou těsta. Přesejte mouku do mísy nebo na vál.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 2 z 7

Rozpusťte v horké vodě máslo a sůl. Vlévejte ji postupně do mouky za stálého míchání. Těsto míchejte, dokud nebude měkké a hladké.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 3 z 7

Těsto přikryjte a nechejte alespoň 30 minut odpočinout.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 4 z 7

Nyní je čas na nádivku. Zelí propláchněte studenou vodou a vymačkejte.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 5 z 7

Kroupy třikrát propláchněte studenou vodou. Uvařte je vodě se zeleninovým bujónem.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 6 z 7

Houby zalijte vařící vodou. Cibuli nasekejte a osmažte na velké pánvi. Pak do ní přidejte nadrobno nakrájené houby, po 5 minutách přidejte zelí a podlijte je vodou z hub. Až zelí změkne a voda se vyvaří, přidejte kroupy a nasekanou petrželku. Okořeňte podle chuti.

Pirohy se zelím, houbami a kroupami

Krok číslo 7 z 7

Těsto rozválejte, sklenicí z něho vykrajujte kolečka, které pak naplňte nádivkou a spojte je po bocích. Vařte je v mírně osolené vodě 3–5 minut.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
6 + 9 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • česká kuchyně
  • Dušení
  • Evropská
  • Hlavní chod
  • Houby
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Obiloviny
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Příloha
  • Tradiční
  • Vařící
  • Vegetariánský
  • Zdroj bílkovin
  • Zdroj vlákniny
  • Zelenina
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies