Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Začněte přípravou těsta. Přesejte mouku do mísy nebo na vál.
Rozpusťte v horké vodě máslo a sůl. Vlévejte ji postupně do mouky za stálého míchání. Těsto míchejte, dokud nebude měkké a hladké.
Těsto přikryjte a nechejte alespoň 30 minut odpočinout.
Nyní je čas na nádivku. Zelí propláchněte studenou vodou a vymačkejte.
Kroupy třikrát propláchněte studenou vodou. Uvařte je vodě se zeleninovým bujónem.
Houby zalijte vařící vodou. Cibuli nasekejte a osmažte na velké pánvi. Pak do ní přidejte nadrobno nakrájené houby, po 5 minutách přidejte zelí a podlijte je vodou z hub. Až zelí změkne a voda se vyvaří, přidejte kroupy a nasekanou petrželku. Okořeňte podle chuti.
Těsto rozválejte, sklenicí z něho vykrajujte kolečka, které pak naplňte nádivkou a spojte je po bocích. Vařte je v mírně osolené vodě 3–5 minut.