Pinsa Romana (můžete se také setkat s názvem psaným společně - pinsaromana nebo pinsa alla romana) je italský pokrm známý již od dob Římské říše. Tento jednoduchý pokrm byl snadno dostupným jídlem pro mnoho občanů žijících v Itálii.
Jaké je tajemství pinsy? Za zdůraznění jistě stojí, že jejím rozlišovacím znakem je příprava s více než jedním druhem mouky. Nejlepšího efektu dosáhnete kombinací pšeničné a rýžové mouky. Existují i recepty, ve kterých se objevuje i sójová mouka. Dalším důležitým prvkem je dlouhé kynutí těsta. Předpokládá se, že vyhnětené těsto by mělo před pečením v troubě alespoň tři hodiny odpočinout. Není však nouze o kuchaře, kteří těsto na pinsu připravují 24 hodin před podáváním nebo i dříve!
Směs mouky a dlouhé kynutí dávají úžasné výsledky! Těsto na pinsu, které vzhledem připomíná oblak, bude po upečení zvenku křupavé a uvnitř měkké.
Co podávat s pinsou? V této věci je velká volnost. Můžete předpokládat, že dobrou volbou budou všechny ingredience, které máte na italské pizze rádi – mozzarella, rajčata, olivy, bazalka, rukola, žampiony, artyčoky, vyzrálé uzeniny. Ingredience mohou být stejné jako na pizzu, ale Italové zdůrazňují rozdíly v technologii pečení těchto produktů. Originální pinsa se nepeče do kamenné pece jako klasická pizza, ale do kovového pekáče.
„Pinsa romana kcal“ – to je častý dotaz zadávaný do internetových vyhledávačů. Mnoho lidí se ptá, jestli je nadýchaná pinsa málo kalorická. Naštěstí není důvod k obavám. Nadýchaný koláč nepředstavuje žádnou hrozbu pro váš jídelníček.
V běžném jazyce se můžete setkat s termínem pizza pinsa romana. Pokud nemluvíte s Italem, bude tato formulace v pořádku. Při jednání s Italy je však lepší tyto dva pojmy nerozlišovat, abyste nepůsobili ignorantsky. Pinsu lze jíst ve specializovaných podnicích zvaných pinseria.
Odkud pramení současná popularita pinzy? Po staletí zůstává ve stínu ostatních pinz. Italské pokrmy ? Zdá se, že je to zásluha jednoho muže - Corrada Di Marca. Byl to on, kdo spojil výsledky vědeckého výzkumu s poznámkami svého dědečka a tak znovu vytvořil zapomenutý recept. Práce na pinse přinesla Di Marcovi slávu a peníze. V současné době se tento ceněný odborník aktivně angažuje v Associazione Originale Pinsa Romana - sdružení, které založil na ochranu původního receptu na pinsu. Pokud máte chuť na delikatesu z italských potravin s nízkým obsahem tuku, sáhněte po římské pinse!
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití