Pikantní grilovaná žebírka
545min
Snadný
Dodělaná žebírka voní už od grilu, kousky masa se snadno odlamují od kosti a výpek z nich je jako stvořený k čerstvému chlebu. Už se vám sbíhají sliny? Ani se nedivíme! Recept na naše pikantní žebírka totiž hraničí s dokonalostí.Ať už se na vaší grilovačce sejdou sebevybíravější hosté, jisté je, že této pochoutce neodolá nikdo z nich. Snadná příprava představuje malý rituál, jehož výsledek vám vyslouží pověst grilovacího šampiona.
krátká vepřová žebra
1 kg
rajčatové pyré
500 g
česnek
2 stroužky
chilli paprička
1 ks
worcesterová omáčka
2 lžíce
med
3 lžíce
2 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
434.58 kcal
Protein
56.92 G
Sacharidy
13.81 G
Tuky
12.3 G
Informace na porci
Postup
545 Minut
Krok číslo 1
480 min
Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady ve velké míse. Žebra vložte do marinády a nechte uležet přes noc.
Krok číslo 2
60 min
Žebra zabalte do alobalu a grilujte na přímém ohni 40 minut. Až budou žebírka lepkavá a omáčka téměř vypečená, vyndejte žebra z alobalu a grilujte dalších 15 minut.
Krok číslo 3
5 min
K podávání doporučujeme rozpečený chleba s bylinkovým máslem a salát coleslaw.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0