Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

(0)
264 min
středně pokročilí
Jak si jako kuchař získáte věčný respekt? Odpověď zní pečené koleno na pivě! Tento recept má snad vše, co každý milovník masa potřebuje! Díky jeho přípravě ve vývaru, který navíc můžete použít jako skvělou polévku, získá maso potřebnou křehkost i výraznou chuť. Krásně propečenou kůži pak získáte díky jeho dopečení v troubě. Buďte si jisti, že poslední minuty pečení strávíte nervózním popocházením před troubou.

Ingredience

6

Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Vepřové koleno
2  ks
MAGGI Tekuté koření
2  lžíce
slunečnicový olej
2  lžíce
Pivo
1  sklenice
majoránka
1  lžička
česnek
3  stroužky
med
1  lžíce
cibule
1  ks
černý pepř
1  špetka
MAGGI Hovězí bujón
2  kostky
karotka
1  ks
petržel
1  ks
celer
0.25  ks
bobkový list
2  ks
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
11.9 G
Energie
616.4 kcal
Tuky
48.7 G
Protein
30.6 G
Informace na porci
Disclaimer image
Servírování
Podávejte s oblíbenými přílohami, ovšem neobyčejně dobře chutnají s pečenými bramborami a kyselým zelím.

Postup

264 Minut
  • Krok 1

    5 min
    Oškrábejte karotku a petržel, oloupejte celer a vše nakrájejte na menší kousky.
  • Krok 2

    5 min
    Zeleninu a bokový list vložte do vývaru připraveného z MAGGI Hovězího bujónu (2 kostky na 1,5 litru vody).
  • Krok 3

    90 min
    Vepřové koleno vařte v tomto vývaru zhruba 1,5 hodiny.
  • Krok 4

    2 min
    Pak je vyjměte a vývar použijte například na polévku.
  • Krok 5

    5 min
    MAGGI Tekuté koření smíchejte s pivem a olejem, majoránkou, česnekem (nakrájeným nahrubo), medem a pepřem.
  • Krok 6

    5 min
    Kůži na kolenech nařízněte ostrým nožem do mřížky.
  • Krok 7

    120 min
    Kolena potřete připravenou marinádou a obložte je cibulí nakrájenou na kolečka. Odložte je na 2–3 hodiny do ledničky.
  • Krok 8

    32 min
    Marinovaná kolena i s marinádou pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, dokud nezrůžoví, tedy asi 20 minut. Pak snižte teplotu trouby na 180–190 °C a kolena pečte, dokud nebudou měkká a kůže křupavá.
Pečené vepřové koleno

Krok 1 z 8

Krok 1 Krok 1

Oškrábejte karotku a petržel, oloupejte celer a vše nakrájejte na menší kousky.

Pečené vepřové koleno

Krok 2 z 8

Krok 2 Krok 2

Zeleninu a bokový list vložte do vývaru připraveného z MAGGI Hovězího bujónu (2 kostky na 1,5 litru vody).

Pečené vepřové koleno

Krok 3 z 8

Krok 3 Krok 3

Vepřové koleno vařte v tomto vývaru zhruba 1,5 hodiny.

Pečené vepřové koleno

Krok 4 z 8

Krok 4 Krok 4

Pak je vyjměte a vývar použijte například na polévku.

Pečené vepřové koleno

Krok 5 z 8

Krok 5 Krok 5

MAGGI Tekuté koření smíchejte s pivem a olejem, majoránkou, česnekem (nakrájeným nahrubo), medem a pepřem.

Pečené vepřové koleno

Krok 6 z 8

Krok 6

Kůži na kolenech nařízněte ostrým nožem do mřížky.

Pečené vepřové koleno

Krok 7 z 8

Krok 7

Kolena potřete připravenou marinádou a obložte je cibulí nakrájenou na kolečka. Odložte je na 2–3 hodiny do ledničky.

Pečené vepřové koleno

Krok 8 z 8

Krok 8

Marinovaná kolena i s marinádou pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, dokud nezrůžoví, tedy asi 20 minut. Pak snižte teplotu trouby na 180–190 °C a kolena pečte, dokud nebudou měkká a kůže křupavá.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
1 + 5 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • česká kuchyně
  • Globální
  • Hlavní chod
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Pečení
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • S masem
  • Top jídla
  • Vaření v hrnci
  • Vepřové
  • Zdroj bílkovin
  • Zelenina
  • Z trouby

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Masové kuličky pečené v rajčatové omáčce

    Masové kuličky pečené v rajčatové omáčce

    70 min středně pokročilí
  • Zapečené žampiony portobello

    Zapečené žampiony portobello

    93 min Snadný
  • Zapečené brambory s brokolicí

    Zapečené brambory s brokolicí

    20 min Snadný
  • Studená vepřová pečeně

    Studená vepřová pečeně

    89 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies