Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Oškrábejte karotku a petržel, oloupejte celer a vše nakrájejte na menší kousky.
Zeleninu a bokový list vložte do vývaru připraveného z MAGGI Hovězího bujónu (2 kostky na 1,5 litru vody).
Vepřové koleno vařte v tomto vývaru zhruba 1,5 hodiny.
Pak je vyjměte a vývar použijte například na polévku.
MAGGI Tekuté koření smíchejte s pivem a olejem, majoránkou, česnekem (nakrájeným nahrubo), medem a pepřem.
Kůži na kolenech nařízněte ostrým nožem do mřížky.
Kolena potřete připravenou marinádou a obložte je cibulí nakrájenou na kolečka. Odložte je na 2–3 hodiny do ledničky.
Marinovaná kolena i s marinádou pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, dokud nezrůžoví, tedy asi 20 minut. Pak snižte teplotu trouby na 180–190 °C a kolena pečte, dokud nebudou měkká a kůže křupavá.