Papriky plněné kroupami a zeleninou
75min
Snadný
Plněné papriky s masem, rajčatovou omáčkou a knedlíkem znaly už naše babičky. Skvělá klasika, proč je ale nevyzkoušet jednou trochu jinak? Dodejte jim extra chuť díky náplni, kterou tvoří zelenina, maso a kroupy uvařené v chutném vývaru. Budete překvapeni, jakou dobrotu vytáhnete z trouby ven!
barevné papriky
4 ks
mleté vepřové
500 g
kroupy
1 hrnek
1 lžíce
krájená rajčata
1 plechovka
mrkev
1 ks
kořenová petržel
1 ks
sušený tymián
1 lžička
sušené oregano
1 lžička
sušený česnek
1 lžička
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
551.59 kcal
Sacharidy
43.8 G
Protein
29.49 G
Tuky
27.41 G
Informace na porci
Postup
75 Minut
Krok číslo 1
6 min
Mrkev a petržel oškrábejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
Krok číslo 2
15 min
Kroupy povařte asi 15 minut ve vývaru, pak je sceďte a nechejte vychladnout.
Krok číslo 3
2 min
Maso smíchejte s kroupami. Přidejte rajčata, oregano, česnek, tymián, nastrouhanou zeleninu a tekutý bujón.
Krok číslo 4
2 min
Dochuťte solí a pepřem a vše důkladně promíchejte.
Krok číslo 5
5 min
Odkrojte z paprik horní část a vnitřek vyčistěte od semen. Papriky důkladně naplňte směsí krup, masa a zeleniny.
Krok číslo 5
45 min
Vložte je do pečící mísy a přikryjte je odkrojenými částmi. Pečte při teplotě 180 °C asi 45 minut.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0