Pappardelle s liškami a kuřecím masem je zajímavý pokrm pro milovníky těstovin, které nudí klasika jako boloňské špagety. Jídlo je podobné jiným receptům na houbový způsob, ale v tomto případě se používají o něco sofistikovanější ingredience, které tomuto receptu dodávají něco zvláštního.
Věnujte pozornost hlavní ingredienci - těstovinám pappardelle. Tohle je jeden z typicky italských produktů, jak už název napovídá. Ale co je na tom tak zvláštního? Jsou to vaječné těstoviny, které se chutí podobají tagliatelle, ale vypadají trochu jinak. Stuhy jsou rozhodně širší (2-4 cm) a velmi dlouhé, 9 až 20 cm. Tento druh pasty pochází z oblasti Emilia-Romagna, ale velmi často se objevuje v toskánské kuchyni. V dnešní době je snadné ho najít nejen v typických italských obchodech s potravinami, ale i ve většině supermarketů.
Další ingrediencí, která dodává tomuto pokrmu jedinečnou chuť, jsou lišky. Houby se často přidávají do kuřecích pokrmů. Lesní houby však mají zcela jinou chuť, zvláště pokud je vylepšena přidáním česneku a tymiánu.
Pappardelle s liškami a kuřecím masem je perfektní večeří pro italský večer s bílým vínem a dobrým filmem, ale i pro setkání s přáteli nebo romantickou večeři ve dvou.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Kuřecí řízek nakrájejte na kostky. Lišky očistěte a ty větší rozkrojte napůl. Nakrájejte cibuli a česnek.
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájené kuře a smažte dozlatova, osolte a opepřete.
Přidejte nakrájenou cibuli a smažte několik minut, dokud nezměkne. Poté přidejte česnek a opražte ho dokud se nerozvoní.
Přidejte lišky a smažte je několik minut, dokud nezměknou.
Zalijte smetanou, přidejte snítku tymiánu a 1 lžíci kuřecího bujónu MAGGI a vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem dle chuti.
Do omáčky přidejte uvařené těstoviny pappardelle a důkladně promíchejte.
Podávejte s parmazánem a vašimi oblíbenými bylinkami.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití