Zlatavá paella patří ke skutečným pokladům španělské kuchyně. Až poprvé vyzkoušíte naši voňavou verzi s klobáskou a kuřecím masem, ihned pochopíte proč. Nešetřete zeleninou, kořením a přesvědčte se, že rýže absorbuje všechen vývar. Celý pokrm se vám pak odmění neuvěřitelně plnou chutí, která vás už po prvním soustu přenese do prosluněného Španělska.
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Oblíbenou peprnou klobásu (chorizo nebo jiný salám) nakrájejte na kostky a smažte na lžíci oleje. Počkejte, až se tuk roztaví a přidejte nakrájené kuře.
Krok číslo 3
2 min
Až bude maso propečené, přidejte cibuli nakrájenou na malé kostičky a rozdrcený česnek. Dávejte pozor, abyste česnek nepřipálili.
Krok číslo 4
10 min
Mezitím ve vodní lázni nebo v troubě spařte rajčata, oloupejte je a nakrájejte na osminy. Dejte je do pánve, přidejte nakrájenou papriku a kukuřici. Tuto směs nechte několik minut probublávat
Krok číslo 5
1 min
Přidejte sklenku suchého bílého vína, přiveďte k varu a přisypte rýži.
Krok číslo 6
15 min
Mezitím zalijte kostku MAGGI Kuřecího bujónu 1 litrem vody. Přidejte ji k rýži a vařte asi čtvrt hodiny, dokud rýže neabsorbuje všechen vývar.
Krok číslo 7
5 min
Když rýže absorbuje celý vývar a bude měkká, je paella připravena. Podávejte s petrželkou.
Krok číslo 1
z
7
Připravte si velkou misku.
Krok číslo 2
z
7
Oblíbenou peprnou klobásu (chorizo nebo jiný salám) nakrájejte na kostky a smažte na lžíci oleje. Počkejte, až se tuk roztaví a přidejte nakrájené kuře.
Krok číslo 3
z
7
Až bude maso propečené, přidejte cibuli nakrájenou na malé kostičky a rozdrcený česnek. Dávejte pozor, abyste česnek nepřipálili.
Krok číslo 4
z
7
Mezitím ve vodní lázni nebo v troubě spařte rajčata, oloupejte je a nakrájejte na osminy. Dejte je do pánve, přidejte nakrájenou papriku a kukuřici. Tuto směs nechte několik minut probublávat
Krok číslo 5
z
7
Přidejte sklenku suchého bílého vína, přiveďte k varu a přisypte rýži.
Krok číslo 6
z
7
Mezitím zalijte kostku MAGGI Kuřecího bujónu 1 litrem vody. Přidejte ji k rýži a vařte asi čtvrt hodiny, dokud rýže neabsorbuje všechen vývar.
Krok číslo 7
z
7
Když rýže absorbuje celý vývar a bude měkká, je paella připravena. Podávejte s petrželkou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0