Paella s kuřecím masem a pálivou klobáskou
39min
Snadný
Zlatavá paella patří ke skutečným pokladům španělské kuchyně. Až poprvé vyzkoušíte naši voňavou verzi s klobáskou a kuřecím masem, ihned pochopíte proč. Nešetřete zeleninou, kořením a přesvědčte se, že rýže absorbuje všechen vývar. Celý pokrm se vám pak odmění neuvěřitelně plnou chutí, která vás už po prvním soustu přenese do prosluněného Španělska.
2 kostky
slunečnicový olej
1 lžíce
chorizo
100 g
kuřecí maso
300 g
česnek
1 stroužek
cibule
1 menší
Papriky, sladké, červené, syrové
1 ks
kukuřice
1 plechovka
červená rajčata
2 ks
bílé víno
1 sklenička
chilli
1 lžička
kurkuma
1 lžička
rýže
200 g
.
Výživové údaje
Energie
581.41 kcal
Protein
28.09 G
Sacharidy
55.31 G
Tuky
26.96 G
Informace na porci
Postup
39 Minut
Krok číslo 1
1 min
Připravte si velkou misku.
Krok číslo 2
5 min
Oblíbenou peprnou klobásu (chorizo nebo jiný salám) nakrájejte na kostky a smažte na lžíci oleje. Počkejte, až se tuk roztaví a přidejte nakrájené kuře.
Krok číslo 3
2 min
Až bude maso propečené, přidejte cibuli nakrájenou na malé kostičky a rozdrcený česnek. Dávejte pozor, abyste česnek nepřipálili.
Krok číslo 4
10 min
Mezitím ve vodní lázni nebo v troubě spařte rajčata, oloupejte je a nakrájejte na osminy. Dejte je do pánve, přidejte nakrájenou papriku a kukuřici. Tuto směs nechte několik minut probublávat
Krok číslo 5
1 min
Přidejte sklenku suchého bílého vína, přiveďte k varu a přisypte rýži.
Krok číslo 6
15 min
Mezitím zalijte kostku MAGGI Kuřecího bujónu 1 litrem vody. Přidejte ji k rýži a vařte asi čtvrt hodiny, dokud rýže neabsorbuje všechen vývar.
Krok číslo 7
5 min
Když rýže absorbuje celý vývar a bude měkká, je paella připravena. Podávejte s petrželkou.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0