Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Okurková polévka s kuřecím masem

Okurková polévka s kuřecím masem

(0)
42 min
Snadný
Okurková polévka s kuřecím masem je tradiční polská polévka s nádherně kyselou chutí. Jaké je její tajemství? Nastrouhané nakládané okurky dušené s moukou a máslem. Okurková polévka s kuřecím masem bude ještě lepší, když do ní přidáte aromatickou kostku kuřecího vývaru. Podívejte se na náš recept na okurkovou polévku !

Na přípravu okurkové polévky s kuřecím masem můžeme použít kuřecí paličky nebo křídla (lze použít i směs obojího), na 2 litry vody by jich mělo být půl kila. Kuřecí části omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Okořeníme pepřem, novým kořením a bobkovým listem a 20 minut dusíme, občas odstraníme spodinu.

Mrkev, petržel, celer a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, poté je přidáme do polévky a dále vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Nakládané okurky nastrouháme na hrubém struhadle, poté je podusíme v hrnci s máslem a 2 lžícemi hladké mouky. Po chvíli přendejte do polévky a přidejte také kostku kuřecího vývaru s bobkovým listem a novým kořením. Nakonec okurkový salát na kuře dochutíme solí a pepřem.

Domácí okurková polévka s kuřecím masem chutná nejlépe teplá, ochucená smetanou a čerstvým pečivem.

Ingredience

8

Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Slepičí bujón
10  g
Voda
2  l
kuřecí skelet
500  g
mrkev
120  g
Palačinky, syrové
100  g
Celer, syrový
40  g
brambory
5  ks
kyselé okurky
180  g
Pšeničná mouka, celozrnná
20  g
zakysaná smetana
50  g
Máslo, bez soli
28.4  g
sůl
2  g
černý pepř
1  g
mleté nové koření
1  g
Koření, bobkový list
1  g
Pór, (žárovka a spodní část listu), syrový
1  menší
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
14.7 G
Energie
229.9 kcal
Tuky
12 G
Protein
17.7 G
Informace na porci

Postup

42 Minut
  • Krok 1

    20 min
    Na másle osmahneme nakrájený pórek. Kuře (paličky nebo křídla) omyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, podlijeme studenou vodou, přidáme kuličky pepře, nové koření a bobkový list. Vaříme asi 20 minut. Odstraníme vytvořenou pěnu na povrchu.
  • Krok 2

    10 min
    Poté přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, brambory). Vaříme, dokud zelenina nezměkne.
  • Krok 3

    10 min
    Okurky nastrouháme, dáme je do druhého hrnce a podusíme s máslem a moukou. Poté je přendáme do polévky, přidáme kostku bujónu.
  • Krok 4

    2 min
    Očistíme maso od kostí. Polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Podáváme s ochucenou smetanou.
Okurková polévka s kuřecím masem

Krok 1 z 4

Krok 1 Krok 1 Krok 1 Krok 1 Krok 1

Na másle osmahneme nakrájený pórek. Kuře (paličky nebo křídla) omyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, podlijeme studenou vodou, přidáme kuličky pepře, nové koření a bobkový list. Vaříme asi 20 minut. Odstraníme vytvořenou pěnu na povrchu.

Okurková polévka s kuřecím masem

Krok 2 z 4

Krok 2

Poté přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, brambory). Vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Okurková polévka s kuřecím masem

Krok 3 z 4

Krok 3

Okurky nastrouháme, dáme je do druhého hrnce a podusíme s máslem a moukou. Poté je přendáme do polévky, přidáme kostku bujónu.

Okurková polévka s kuřecím masem

Krok 4 z 4

Krok 4

Očistíme maso od kostí. Polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Podáváme s ochucenou smetanou.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
16 + 2 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Brambory
  • Cenově dostupný
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Globální
  • jiný
  • jiný
  • Kuře
  • Letní
  • Malé jídlo
  • Místní
  • Odpoledne
  • Podzim
  • Polévka
  • Polévka
  • Polévky
  • Polská kuchyně
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pracovní dny
  • Příprava za studena
  • Snadný
  • Úvodní chod
  • Vařící
  • Víkendy
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zbytky
  • Zdroj bílkovin
  • Zdroj vlákniny
  • Zelenina
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies