Míchané tofu je vegeteriánský recept na rychlou snídani. Pokud hledáte jednoduchý a teplý pokrm, pravděpodobně si zamilujete tento recept na míchané tofu. Není náhoda, že se tento název spojuje s míchanými vejci. Popsaný pokrm sice neobsahuje vejce, ale konzistencí, vzhledem i způsobem přípravy se podobá originálu. Veganská míchaná vejce s tofu se také smaží na pánvi a jejich příprava trvá jen pár minut. Pro dosažení efektu podobného rozšlehaným vejcům se tofu smíchá s mlékem, trochou zeleninového vývaru a drožďovými vločkami. Standardním doplňkem míchaného tofu, podobně jako míchaných vajec na másle, je smažená cibule. Tato klasická, nejjednodušší verze je nejlepší míchanou tofu směsí pro mnoho milovníků tohoto pokrmu. Základní recept však můžete kreativně rozšířit, zejména pokud chcete mít ve svém jídelníčku více vitamínů. Rozšířená verze je míchané tofu se zeleninou, připomínající omeletu nebo koláč. Do pokrmu na bázi tofu můžete přidat rajčata, papriky, cuketu a vařený chřest. Dalším způsobem, jak okořenit míchané tofu, je použití výrazného koření. Tofu lze dochutit kari, mletou sladkou nebo pálivou paprikou nebo provensálskými bylinkami. Pokud někdo dává přednost orientálním chutím, dobrou volbou je i kurkuma nebo takové vzácné exotické koření, jako je černá sůl. Další výhodou kurkumy je její barva. Díky této ingredienci bude pokrm svou barvou ještě více připomínat míchaná vejce. Jak vidíte, existuje mnoho různých možností. Metodou pokusů a omylů můžete dospět ke složení přísad a poměrům, které budou pro vás ideální. Recept na míchané tofu, který je jednoduchý, rychlý a lze ho dle libosti upravit, patří k hitům veganské kuchyně. Navíc to nemusí být jen pro vegany. Lidé, kteří pravidelně konzumují živočišné produkty, by to měli také vyzkoušet. Když nevíte, co s tofu, tento recept bude dobrým řešením, které vás nezabere moc úsilí a výsledek bude opravdu lahodný!