Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mexická polévka

0
40 min
Snadný
Zasytit, postavit na nohy nebo vypálit červa? Pokud něco takového dokáže jediná miska polévky, bude to právě tento mexický zázrak. O silný základ se postará už nasekáný zázvor, mrkev a česnek. Svůj exotický díl si pak odpracuje římský kmín, který vznikající směsi dodá nenapodobitelnou vůni. Vše zahustěte černými fazolemi, kukuřicí a jako pomyslnou tečku přidejte zakysanou smetanu s koriandrem. A co je na všem nejlepší? Polévka bude chutnat skvěle i několik dní po odležení!

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

mleté hovězí maso
250 g
cibule
1 střední
česnek
1 stroužek
rajčatový protlak
140 g
MAGGI Hovězí bujón
1 kostka
římský kmín
1 lžička
čerstvý zázvor
1 lžička
mletá, sladká paprika
1 lžička
mrkev
1 menší
máslo
2 lžíce
kukuřice
1 plechovka
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
petržel
1 snítka
zakysaná smetana
4 lžíce
fazole
1 plechovka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
409.59 kcal
Protein
18.18 G
Sacharidy
35.41 G
Tuky
22.02 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

40 Minut
Krok číslo 1
5 min
V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli, na kostičky mrkev, nasekaný zázvor a na plátky nakrájený česnek.
Krok číslo 2
3 min
Když začnou zlátnout, přidejte mleté hovězí maso a společně zprudka restujte.
Krok číslo 3
22 min
Když je maso hotové, přidejte k němu lžičku sladké papriky, lžičku římského kmínu a rajský protlak. Společně krátce zarestujte a zalijte 750 ml vroucí vody. Do hrnce vhoďte ještě kostku MAGGI Hovězího bujonu a nechte vařit asi 20 minut.
Krok číslo 4
5 min
Poté do polévky přidejte kukuřici a černé fazole a vařte ještě 5 minut. Dle chuti ji dosolte a opepřete.
Krok číslo 5
5 min
Hotovou polévku servírujte se lžičkou zakysané smetany a bylinkami – petrželkou nebo koriandrem. Přidejte strouhaný chedar podle chuti.
Mexická polévka

Krok číslo 1 z 5

V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli, na kostičky mrkev, nasekaný zázvor a na plátky nakrájený česnek.

Mexická polévka

Krok číslo 2 z 5

Když začnou zlátnout, přidejte mleté hovězí maso a společně zprudka restujte.

Mexická polévka

Krok číslo 3 z 5

Když je maso hotové, přidejte k němu lžičku sladké papriky, lžičku římského kmínu a rajský protlak. Společně krátce zarestujte a zalijte 750 ml vroucí vody. Do hrnce vhoďte ještě kostku MAGGI Hovězího bujonu a nechte vařit asi 20 minut.

Mexická polévka

Krok číslo 4 z 5

Poté do polévky přidejte kukuřici a černé fazole a vařte ještě 5 minut. Dle chuti ji dosolte a opepřete.

Mexická polévka

Krok číslo 5 z 5

Hotovou polévku servírujte se lžičkou zakysané smetany a bylinkami – petrželkou nebo koriandrem. Přidejte strouhaný chedar podle chuti.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno