Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mexická polévka

(0)
40min
Snadný
Zasytit, postavit na nohy nebo vypálit červa? Pokud něco takového dokáže jediná miska polévky, bude to právě tento mexický zázrak. O silný základ se postará už nasekáný zázvor, mrkev a česnek. Svůj exotický díl si pak odpracuje římský kmín, který vznikající směsi dodá nenapodobitelnou vůni. Vše zahustěte černými fazolemi, kukuřicí a jako pomyslnou tečku přidejte zakysanou smetanu s koriandrem. A co je na všem nejlepší? Polévka bude chutnat skvěle i několik dní po odležení!

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

mleté hovězí maso
250  g
cibule
1  střední
česnek
1  stroužek
rajčatový protlak
140  g
MAGGI Hovězí bujón
1  kostka
římský kmín
1  lžička
čerstvý zázvor
1  lžička
mletá, sladká paprika
1  lžička
mrkev
1  menší
máslo
2  lžíce
kukuřice
1  plechovka
sůl
1  špetka
černý pepř
1  špetka
petržel
1  snítka
zakysaná smetana
4  lžíce
fazole
1  plechovka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
409.59 kcal
Protein
18.18 G
Sacharidy
35.41 G
Tuky
22.02 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

40 Minut
Krok číslo 1
5 min
V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli, na kostičky mrkev, nasekaný zázvor a na plátky nakrájený česnek.
Krok číslo 2
3 min
Když začnou zlátnout, přidejte mleté hovězí maso a společně zprudka restujte.
Krok číslo 3
22 min
Když je maso hotové, přidejte k němu lžičku sladké papriky, lžičku římského kmínu a rajský protlak. Společně krátce zarestujte a zalijte 750 ml vroucí vody. Do hrnce vhoďte ještě kostku MAGGI Hovězího bujonu a nechte vařit asi 20 minut.
Krok číslo 4
5 min
Poté do polévky přidejte kukuřici a černé fazole a vařte ještě 5 minut. Dle chuti ji dosolte a opepřete.
Krok číslo 5
5 min
Hotovou polévku servírujte se lžičkou zakysané smetany a bylinkami – petrželkou nebo koriandrem. Přidejte strouhaný chedar podle chuti.
Mexická polévka

Krok číslo 1 z 5

V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli, na kostičky mrkev, nasekaný zázvor a na plátky nakrájený česnek.

Mexická polévka

Krok číslo 2 z 5

Když začnou zlátnout, přidejte mleté hovězí maso a společně zprudka restujte.

Mexická polévka

Krok číslo 3 z 5

Když je maso hotové, přidejte k němu lžičku sladké papriky, lžičku římského kmínu a rajský protlak. Společně krátce zarestujte a zalijte 750 ml vroucí vody. Do hrnce vhoďte ještě kostku MAGGI Hovězího bujonu a nechte vařit asi 20 minut.

Mexická polévka

Krok číslo 4 z 5

Poté do polévky přidejte kukuřici a černé fazole a vařte ještě 5 minut. Dle chuti ji dosolte a opepřete.

Mexická polévka

Krok číslo 5 z 5

Hotovou polévku servírujte se lžičkou zakysané smetany a bylinkami – petrželkou nebo koriandrem. Přidejte strouhaný chedar podle chuti.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat

Komentář 0

Please enter proper keywords 0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno