Mexická polévka
40min
Snadný
Zasytit, postavit na nohy nebo vypálit červa? Pokud něco takového dokáže jediná miska polévky, bude to právě tento mexický zázrak. O silný základ se postará už nasekáný zázvor, mrkev a česnek. Svůj exotický díl si pak odpracuje římský kmín, který vznikající směsi dodá nenapodobitelnou vůni. Vše zahustěte černými fazolemi, kukuřicí a jako pomyslnou tečku přidejte zakysanou smetanu s koriandrem. A co je na všem nejlepší? Polévka bude chutnat skvěle i několik dní po odležení!
mleté hovězí maso
250 g
cibule
1 střední
česnek
1 stroužek
rajčatový protlak
140 g
MAGGI Hovězí bujón
1 kostka
římský kmín
1 lžička
čerstvý zázvor
1 lžička
mletá, sladká paprika
1 lžička
mrkev
1 menší
máslo
2 lžíce
kukuřice
1 plechovka
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
petržel
1 snítka
zakysaná smetana
4 lžíce
fazole
1 plechovka
.
Výživové údaje
Energie
409.59 kcal
Protein
18.18 G
Sacharidy
35.41 G
Tuky
22.02 G
Informace na porci
Postup
40 Minut
Krok číslo 1
5 min
V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli, na kostičky mrkev, nasekaný zázvor a na plátky nakrájený česnek.
Krok číslo 2
3 min
Když začnou zlátnout, přidejte mleté hovězí maso a společně zprudka restujte.
Krok číslo 3
22 min
Když je maso hotové, přidejte k němu lžičku sladké papriky, lžičku římského kmínu a rajský protlak. Společně krátce zarestujte a zalijte 750 ml vroucí vody. Do hrnce vhoďte ještě kostku MAGGI Hovězího bujonu a nechte vařit asi 20 minut.
Krok číslo 4
5 min
Poté do polévky přidejte kukuřici a černé fazole a vařte ještě 5 minut. Dle chuti ji dosolte a opepřete.
Krok číslo 5
5 min
Hotovou polévku servírujte se lžičkou zakysané smetany a bylinkami – petrželkou nebo koriandrem. Přidejte strouhaný chedar podle chuti.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0