Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Kuřecí játra s cibulí ve vlastní omáčce

Kuřecí játra s cibulí ve vlastní omáčce

(0)
24 min
Snadný

Játra ve vlastní omáčce patří k méně ceněným pokrmům, které však stále dokáží překvapit jemností své chuti. Správně připravená se s každým dalším soustem rozplývají v ústech. Jídlo se díky nim stává čirým potěšením a některým dokonce připomínají dětství. Navíc jejich příprava trvá méně než patnáct minut! S tímto pokrmem si jistě poradí i začínající kuchař. Pokud jste tedy játra s cibulí na talíři nikdy předtím neměli, nebo naopak - jste jejich velkými fanoušky, určitě tento recept vyzkoušejte. K jeho přípravě budete potřebovat: drůbeží játra, cibuli, řepkový olej, pšeničnou mouku, majoránku, sůl a pepř.

Ingredience

3

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
kuřecí játra
500  g
cibule
140  g
Olej, řepka
3  lžíce
hladká mouka
40  g
majoránka
10  g
sůl
1  špetka
černý pepř
1  špetka
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
17.5 G
Energie
398.8 kcal
Tuky
22.6 G
Protein
30.8 G
Informace na porci
Disclaimer image
Zahuštění omáčky
Pokud chcete mít omáčku hezky hustou a šťavnatou, můžete po přidání vody nebo vývaru směs zahustit. Stačí rozmíchat 1 čajovou lžičku hladké mouky v troše studené vody a přilít ji do pánve. Poté nechte pár minut provařit, aby omáčka zhoustla.
Disclaimer image
Krémová omáčka se smetanou
Pro jemnější a krémovější omáčku přidejte na závěr 50–100 ml smetany na vaření a krátce ji provařte.
Disclaimer image
Oživení chuti
Lžíce hořčice, trochu citronové šťávy nebo balzamikového octa dodají pokrmu zajímavější a svěží chuť. Nebo koření jako rozmarýn, tymián, majoránka nebo česnek omáčku krásně provoní a zvýrazní chuť játer. Nezapomeňte na sůl, čerstvě mletý pepř a případně nasekanou čerstvou petrželku, která omáčku osvěží a dodá jí svěží vzhled i chuť.

Postup

24 Minut
  • Krok 1

    5 min
    Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky (nudličky). Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a cibuli na něm pomalu zesklovte (dusíme do průhledna a jemné zlatavosti, cca 5 minut). Pozor, aby se cibule nepřipálila, proto míchejte často a snižte teplotu, pokud je to potřeba.
  • Krok 2

    5 min
    Játra dobře omyjte pod studenou vodou, odstraňte případné blány a nakrájejte je na menší kousky (asi na velikost jednoho sousta). V misce je lehce obalte v hladké mouce – mouka pomůže vytvořit na játrech jemnou krustu a zároveň zahušťuje omáčku.
  • Krok 3

    7 min
    Na druhou pánev nebo po odebrání cibule z první pánve přidejte zbylou 1 lžíci oleje a rozehřejte na střední teplotu. Přidejte játra a smažte je z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nebudou hezky zlatavá, ale uvnitř stále šťavnatá (přesušená játra nejsou chutná). Během smažení posypte majoránkou.
  • Krok 4

    5 min
    Jakmile jsou játra hotová, přidejte je k zesklovatěné cibuli. Promíchejte, zalijte asi 100 ml vody nebo vývaru, podle toho, jak moc chcete mít jídlo šťavnaté. Přiveďte k mírnému varu a nechte chvíli provařit, aby se chutě propojily a omáčka mírně zhoustla (cca 3-5 minut). Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji krátce povařit bez pokličky.
  • Krok 5

    2 min
    Nakonec dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti. Můžete přidat i špetku muškátového oříšku nebo čerstvé bylinky (např. petrželku), která jídlům často velmi svědčí. Podávejte s bramborovou kaší, opečenými brambory nebo čerstvým chlebem. Jako přílohu můžete zvolit také zeleninový salát.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
3 + 1 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Bez arašídů
  • Bez korýšů
  • Bez laktózy
  • Bez laktózy
  • bez ořechů
  • Bez ryb
  • Bez sóji
  • Bez vajec
  • Bez vepřového masa
  • česká kuchyně
  • Dušená jídla
  • Evropská
  • Hlavní chod
  • Kuře
  • Místní
  • Nízká sůl
  • Nízký cukr
  • Období dešťů
  • Oběd
  • Oběd pro dospělé
  • Podzim
  • Pozdní večeře
  • Pracovní dny
  • Rodinné jídlo
  • S masem
  • Snadný
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin
  • Zelenina
  • Zima

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Pikantní kuřecí ramen

    Pikantní kuřecí ramen

    17 min Snadný
  • Kuřecí burgery s Maggi

    Kuřecí burgery s Maggi

    65 min Snadný
  • Japonské kuřecí teriyaki s rýží

    Japonské kuřecí teriyaki s rýží

    11 min Snadný
  • Zapečená kuřecí prsa se zeleninou

    Zapečená kuřecí prsa se zeleninou

    50 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies