Kořeněné sledě
15min
Snadný
Příprava kořeněných sleďů připomíná kulinářskou terapii. Nechte, aby vám éterické oleje z hřebíčku, nového koření a kardamonu provoněly celou kuchyni a pusťtě se do přípravy hustého nálevu. Až sledě naložíte, zkuste potrénovat vaši trpělivost a dejte jim dostatek času na odpočinek v lednici. Odměnou vám za to budou krásně propojené chutě, které z tohoto pokrmu udělají skutečný kulinářský zážitek. Připravte na stůl, nejlepší část této terapie může začít!
sleď
6 filety
1 lžíce
med
1 lžička
citronová šťáva
1 lžička
cibule
1 ks
pomerančová kůra
0.5 lžička
olej
4 lžíce
mletá skořice
1 lžička
hřebíček
5 ks
nové koření
5 ks
semínka kardamomu
0.5 lžička
anýz
1 ks
.
Výživové údaje
Energie
396.37 kcal
Sacharidy
4.87 G
Protein
33.66 G
Tuky
26.36 G
Informace na porci
Postup
15 Minut
Krok číslo 1
2 min
Veškeré koření, kromě skořice, opražte krátce na suché pánvi, dokud neuvolní éterické oleje – dbejte na to, aby se nic nepřipálilo.
Krok číslo 2
3 min
Pak je utřete v hmoždíři a přidejte skořici.
Krok číslo 3
1 min
Sledě nakrájejte šikmo na části a promíchejte je s medem, MAGGI Tekutým kořením a citrónovou šťávou.
Krok číslo 4
4 min
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte ji ke sleďům společně s natenko nakrájenou pomerančovou kůrou a také kořením a olejem.
Krok číslo 5
5 min
Vše promíchejte, aby se sledě pokryly kořením. Uložte do ledničky na 1–2 dny, aby se dokonale spojily chutě.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0