Kořeněná šunka pečená s kůži je opravdovým potěšením pro všechny ctitele masa! Ne nadarmo je také pokrmem pocházejícím ze šlechtických dvorů. Připravte kůži s kořením a hřebíčky, vložte šunku do rozehřáté trouby a sledujte, jak její kůra pomalu zlátne. Poté už si stačí jen otevřít láhev dobrého vína a královské hodování může začít! Přejeme dobrou chuť.
Ingredience
8
Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Nařízněte kůži šunky do jemné mřížky tak, abyste nezakrojili do masa. Pečlivě ji natřete směsí MAGGI Tekutého koření, pepře a hnědého cukru. Mezi zářezy zapíchněte hřebíčky.
Krok číslo 2
140 min
Maso vložte do pekáče, podlijte je sklenicí vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C. Čas od času šunku polévejte výpekem. Pečte asi 2 hodiny, pak zvyšte teplotu trouby na 225 °C a pečte ještě asi 20 minut, dokud kůže nezhnědne.
Krok číslo 3
30 min
Vyjměte ji a nechejte stát asi 30 minut. Podávejte.
Krok číslo 1
z
3
Nařízněte kůži šunky do jemné mřížky tak, abyste nezakrojili do masa. Pečlivě ji natřete směsí MAGGI Tekutého koření, pepře a hnědého cukru. Mezi zářezy zapíchněte hřebíčky.
Krok číslo 2
z
3
Maso vložte do pekáče, podlijte je sklenicí vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C. Čas od času šunku polévejte výpekem. Pečte asi 2 hodiny, pak zvyšte teplotu trouby na 225 °C a pečte ještě asi 20 minut, dokud kůže nezhnědne.
Krok číslo 3
z
3
Vyjměte ji a nechejte stát asi 30 minut. Podávejte.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0