Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kořeněná šunka pečená s kůží

0
180 min
Snadný
Kořeněná šunka pečená s kůži je opravdovým potěšením pro všechny ctitele masa! Ne nadarmo je také pokrmem pocházejícím ze šlechtických dvorů. Připravte kůži s kořením a hřebíčky, vložte šunku do rozehřáté trouby a sledujte, jak její kůra pomalu zlátne. Poté už si stačí jen otevřít láhev dobrého vína a královské hodování může začít! Přejeme dobrou chuť.

Ingredience

-
8
+

Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

šunka s kůží
1.5 kg
hřebíček
1 sáček
hnědý cukr
2 lžíce
černý pepř
1 špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
494.35 kcal
Protein
33.53 G
Sacharidy
8.22 G
Tuky
36.21 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

180 Minut
Krok číslo 1
10 min
Nařízněte kůži šunky do jemné mřížky tak, abyste nezakrojili do masa. Pečlivě ji natřete směsí MAGGI Tekutého koření, pepře a hnědého cukru. Mezi zářezy zapíchněte hřebíčky.
Krok číslo 2
140 min
Maso vložte do pekáče, podlijte je sklenicí vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C. Čas od času šunku polévejte výpekem. Pečte asi 2 hodiny, pak zvyšte teplotu trouby na 225 °C a pečte ještě asi 20 minut, dokud kůže nezhnědne.
Krok číslo 3
30 min
Vyjměte ji a nechejte stát asi 30 minut. Podávejte.
Kořeněná šunka pečená s kůží

Krok číslo 1 z 3

Nařízněte kůži šunky do jemné mřížky tak, abyste nezakrojili do masa. Pečlivě ji natřete směsí MAGGI Tekutého koření, pepře a hnědého cukru. Mezi zářezy zapíchněte hřebíčky.

Kořeněná šunka pečená s kůží

Krok číslo 2 z 3

Maso vložte do pekáče, podlijte je sklenicí vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C. Čas od času šunku polévejte výpekem. Pečte asi 2 hodiny, pak zvyšte teplotu trouby na 225 °C a pečte ještě asi 20 minut, dokud kůže nezhnědne.

Kořeněná šunka pečená s kůží

Krok číslo 3 z 3

Vyjměte ji a nechejte stát asi 30 minut. Podávejte.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno