Tato mísa byla optimalizována na 5 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Na těsto smíchejte vodu s droždím, moukou, solí a cukrem až do úplného spojení. Nechte odpočinout 30 minut při pokojové teplotě nebo dokud nezískáte hustou, lehce lepivou konzistenci.
Na špejli napíchneme klobásu, obalíme plátkem sýra a kostičkami brambor, namočíme v připaveném těstíčku a nakonec obalíme ve strouhance.
Rozpálíme olej a smažíme do lehkého zhnědnutí, položíme na savý papír, aby se odstranil přebytečný tuk. Špejle posypte trochou cukru a můžete podávat například s MAGGI sójovou omáčkou.