Koprová omáčka je skutečnou srdcovou záležitostí. Její příprava ale dokáže vzbudit i pořádný respekt. S naším bujónem se do ní můžete pustit bez obav. Vyhrňte si rukávy a pusťte se do krájení voňavého kopru. Přidejte ho do hustého vývaru a nakonec zalijte zakysanou smetanou. Ke staré známé chuti vám už bude chybět pouze trochu cukru a octa. Po uvaření už bude na světě zbývat jediný problém - chce to vajíčko nebo maso?
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji.
Krok číslo 2
20 min
Opraženou mouku zalijte studeným bujónem, rozmíchejte dohladka a vařte přibližně 20 minut.
Krok číslo 3
5 min
Přidejte jemně nasekaný kopr a nechte projít varem.
Krok číslo 4
5 min
Vmíchejte zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání, osolte a opepřete.
Krok číslo 5
1 min
Dochuťte pár kapkami octa či cukru.
Krok číslo 6
4 min
Podávejte s vajíčkem natvrdo a novými bramborami.
Krok číslo 1
z
6
V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji.
Krok číslo 2
z
6
Opraženou mouku zalijte studeným bujónem, rozmíchejte dohladka a vařte přibližně 20 minut.
Krok číslo 3
z
6
Přidejte jemně nasekaný kopr a nechte projít varem.
Krok číslo 4
z
6
Vmíchejte zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání, osolte a opepřete.
Krok číslo 5
z
6
Dochuťte pár kapkami octa či cukru.
Krok číslo 6
z
6
Podávejte s vajíčkem natvrdo a novými bramborami.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 1