Toto jídlo v nás dokáže vzbudit takovou eufórii, že se nám už při pomyšlení na něj začnou sbíhat sliny. A není se čemu divit! Pomalu pečené maso získá díky sádlu křupavou kůrku na povrchu i vláčnou chuť uvnitř. Krásná vůně linoucí se z trouby vás možná donutí netrpělivě popocházet po kuchyni. Mějte ale trpělivost. Odměnou vám bude skutečný gurmánský zážitek.
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
1 kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a zamíchejte.
Krok číslo 2
2 min
Kachní sádlo nechte v hrnci rozpustit.
Krok číslo 3
1 min
Kachní stehna omyjte a důkladně osolte ze všech stran. Vložte je do pekáče a posypte kmínem.
Krok číslo 4
1 min
Takto připravené maso zalijte rozpuštěným kachním sádlem a připraveným bujónem, tak aby byla ponořená. (Bujónu nemusíte použít celých 500 ml)
Krok číslo 5
180 min
Přidejte snítky rozmarýnu, přiklopte a dejte péct na 130 °C na cca 3 hodiny.
Krok číslo 6
1 min
Po této době opatrně vyndejte pekáč z trouby a vyndejte z něho měkká kachní stehna.
Krok číslo 7
1 min
Přepněte troubu na funkci gril a zvyšte teplotu na 200 °C.
Krok číslo 8
20 min
Stehna vyskládejte na plech pečícím papírem a pečte do zlatova ještě asi 20 minut.
Krok číslo 1
z
8
1 kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a zamíchejte.
Krok číslo 2
z
8
Kachní sádlo nechte v hrnci rozpustit.
Krok číslo 3
z
8
Kachní stehna omyjte a důkladně osolte ze všech stran. Vložte je do pekáče a posypte kmínem.
Krok číslo 4
z
8
Takto připravené maso zalijte rozpuštěným kachním sádlem a připraveným bujónem, tak aby byla ponořená. (Bujónu nemusíte použít celých 500 ml)
Krok číslo 5
z
8
Přidejte snítky rozmarýnu, přiklopte a dejte péct na 130 °C na cca 3 hodiny.
Krok číslo 6
z
8
Po této době opatrně vyndejte pekáč z trouby a vyndejte z něho měkká kachní stehna.
Krok číslo 7
z
8
Přepněte troubu na funkci gril a zvyšte teplotu na 200 °C.
Krok číslo 8
z
8
Stehna vyskládejte na plech pečícím papírem a pečte do zlatova ještě asi 20 minut.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0