Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Konfitovaná kachní stehna

0
207 min
středně pokročilí
Toto jídlo v nás dokáže vzbudit takovou eufórii, že se nám už při pomyšlení na něj začnou sbíhat sliny. A není se čemu divit! Pomalu pečené maso získá díky sádlu křupavou kůrku na povrchu i vláčnou chuť uvnitř. Krásná vůně linoucí se z trouby vás možná donutí netrpělivě popocházet po kuchyni. Mějte ale trpělivost. Odměnou vám bude skutečný gurmánský zážitek.

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

kachna
4 ks
sádlo
1 hrnek
rozmarýn
1 lžička
celý kmín
1 lžíce
sůl
1 lžička

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
529.98 kcal
Protein
9.95 G
Sacharidy
2.61 G
Tuky
53.98 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

207 Minut
Krok číslo 1
1 min
1 kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a zamíchejte.
Krok číslo 2
2 min
Kachní sádlo nechte v hrnci rozpustit.
Krok číslo 3
1 min
Kachní stehna omyjte a důkladně osolte ze všech stran. Vložte je do pekáče a posypte kmínem.
Krok číslo 4
1 min
Takto připravené maso zalijte rozpuštěným kachním sádlem a připraveným bujónem, tak aby byla ponořená. (Bujónu nemusíte použít celých 500 ml)
Krok číslo 5
180 min
Přidejte snítky rozmarýnu, přiklopte a dejte péct na 130 °C na cca 3 hodiny.
Krok číslo 6
1 min
Po této době opatrně vyndejte pekáč z trouby a vyndejte z něho měkká kachní stehna.
Krok číslo 7
1 min
Přepněte troubu na funkci gril a zvyšte teplotu na 200 °C.
Krok číslo 8
20 min
Stehna vyskládejte na plech pečícím papírem a pečte do zlatova ještě asi 20 minut.
Konfitovaná kachní stehna

Krok číslo 1 z 8

1 kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a zamíchejte.

Konfitovaná kachní stehna

Krok číslo 2 z 8

Kachní sádlo nechte v hrnci rozpustit.

Konfitovaná kachní stehna

Krok číslo 3 z 8

Kachní stehna omyjte a důkladně osolte ze všech stran. Vložte je do pekáče a posypte kmínem.

Konfitovaná kachní stehna

Krok číslo 4 z 8

Takto připravené maso zalijte rozpuštěným kachním sádlem a připraveným bujónem, tak aby byla ponořená. (Bujónu nemusíte použít celých 500 ml)

Konfitovaná kachní stehna

Krok číslo 5 z 8

Přidejte snítky rozmarýnu, přiklopte a dejte péct na 130 °C na cca 3 hodiny.

Konfitovaná kachní stehna

Krok číslo 6 z 8

Po této době opatrně vyndejte pekáč z trouby a vyndejte z něho měkká kachní stehna.

Konfitovaná kachní stehna

Krok číslo 7 z 8

Přepněte troubu na funkci gril a zvyšte teplotu na 200 °C.

Konfitovaná kachní stehna

Krok číslo 8 z 8

Stehna vyskládejte na plech pečícím papírem a pečte do zlatova ještě asi 20 minut.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno