Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaštanová polévka

(0)
40min
středně pokročilí
Pokud během Vánoc dostanete chuť navštívit cizí kulinářské kraje, je maltská kaštanová polévka přímo ideálním receptem. Tradiční krém se na slunném ostrově podává na Nový rok a svou skvělou vůní má obyvatele domu připravit na slavnostní náladu. Proč se ale omezovat? Vždyť sváteční náladu si s touto pochoutkou můžete dopřát každý den!

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

předvařené jedlé kaštany
400  g
smetana ke šlehání
200  ml
máslo
2  lžíce
hnědý cukr
1  lžička
cibule
1  menší
muškátový oříšek
1  špetka
sušený zázvor
1  lžička
sůl
1  špetka
černý pepř
1  špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
371.47 kcal
Protein
7.58 G
Sacharidy
34.42 G
Tuky
24.1 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

40 Minut
Krok číslo 1
5 min
Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli.
Krok číslo 2
10 min
Kaštany nasekejte nahrubo a přidejte je k cibulce, společně pár minut restujte. Pozn.: Doporučujeme použít předvařené oloupané jedlé kaštany ve vakuovaném balení.
Krok číslo 3
1 min
Kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte cca 700 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 4
1 min
Do hrnce přidejte zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
Krok číslo 5
15 min
Nyní vše zalijte bujónem a vařte zakryté cca 15 minut.
Krok číslo 6
2 min
Poté polévku rozmixujte dohladka. Do polévky následně přilijte smetanu ke šlehání a provařte ji.
Krok číslo 7
1 min
Nakonec ji dochuťte solí a pepřem a v ještě horké polévce nechte rozpustit rozpustit lžíci másla pro zjemnění.
Krok číslo 8
5 min
Doporučujeme podávat s nasekanou zelenou petrželkou a sušenými brusinkami.
Kaštanová polévka

Krok číslo 1 z 8

Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli.

Kaštanová polévka

Krok číslo 2 z 8

Kaštany nasekejte nahrubo a přidejte je k cibulce, společně pár minut restujte. Pozn.: Doporučujeme použít předvařené oloupané jedlé kaštany ve vakuovaném balení.

Kaštanová polévka

Krok číslo 3 z 8

Kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte cca 700 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.

Kaštanová polévka

Krok číslo 4 z 8

Do hrnce přidejte zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.

Kaštanová polévka

Krok číslo 5 z 8

Nyní vše zalijte bujónem a vařte zakryté cca 15 minut.

Kaštanová polévka

Krok číslo 6 z 8

Poté polévku rozmixujte dohladka. Do polévky následně přilijte smetanu ke šlehání a provařte ji.

Kaštanová polévka

Krok číslo 7 z 8

Nakonec ji dochuťte solí a pepřem a v ještě horké polévce nechte rozpustit rozpustit lžíci másla pro zjemnění.

Kaštanová polévka

Krok číslo 8 z 8

Doporučujeme podávat s nasekanou zelenou petrželkou a sušenými brusinkami.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat

Komentář 0

Please enter proper keywords 0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno