Pokud během Vánoc dostanete chuť navštívit cizí kulinářské kraje, je maltská kaštanová polévka přímo ideálním receptem. Tradiční krém se na slunném ostrově podává na Nový rok a svou skvělou vůní má obyvatele domu připravit na slavnostní náladu. Proč se ale omezovat? Vždyť sváteční náladu si s touto pochoutkou můžete dopřát každý den!
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Kaštany nasekejte nahrubo a přidejte je k cibulce, společně pár minut restujte. Pozn.: Doporučujeme použít předvařené oloupané jedlé kaštany ve vakuovaném balení.
Krok číslo 3
1 min
Kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte cca 700 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 4
1 min
Do hrnce přidejte zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
Krok číslo 5
15 min
Nyní vše zalijte bujónem a vařte zakryté cca 15 minut.
Krok číslo 6
2 min
Poté polévku rozmixujte dohladka. Do polévky následně přilijte smetanu ke šlehání a provařte ji.
Krok číslo 7
1 min
Nakonec ji dochuťte solí a pepřem a v ještě horké polévce nechte rozpustit rozpustit lžíci másla pro zjemnění.
Krok číslo 8
5 min
Doporučujeme podávat s nasekanou zelenou petrželkou a sušenými brusinkami.
Krok číslo 1
z
8
Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli.
Krok číslo 2
z
8
Kaštany nasekejte nahrubo a přidejte je k cibulce, společně pár minut restujte. Pozn.: Doporučujeme použít předvařené oloupané jedlé kaštany ve vakuovaném balení.
Krok číslo 3
z
8
Kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte cca 700 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 4
z
8
Do hrnce přidejte zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
Krok číslo 5
z
8
Nyní vše zalijte bujónem a vařte zakryté cca 15 minut.
Krok číslo 6
z
8
Poté polévku rozmixujte dohladka. Do polévky následně přilijte smetanu ke šlehání a provařte ji.
Krok číslo 7
z
8
Nakonec ji dochuťte solí a pepřem a v ještě horké polévce nechte rozpustit rozpustit lžíci másla pro zjemnění.
Krok číslo 8
z
8
Doporučujeme podávat s nasekanou zelenou petrželkou a sušenými brusinkami.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0