Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaštanová polévka

0
40 min
středně pokročilí
Pokud během Vánoc dostanete chuť navštívit cizí kulinářské kraje, je maltská kaštanová polévka přímo ideálním receptem. Tradiční krém se na slunném ostrově podává na Nový rok a svou skvělou vůní má obyvatele domu připravit na slavnostní náladu. Proč se ale omezovat? Vždyť sváteční náladu si s touto pochoutkou můžete dopřát každý den!

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

předvařené jedlé kaštany
400 g
smetana ke šlehání
200 ml
máslo
2 lžíce
hnědý cukr
1 lžička
cibule
1 menší
muškátový oříšek
1 špetka
sušený zázvor
1 lžička
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Sacharidy
34.42 G
Protein
7.58 G
Energie
371.47 kcal
Tuky
24.1 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

40 Minut
Krok číslo 1
5 min
Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli.
Krok číslo 2
10 min
Kaštany nasekejte nahrubo a přidejte je k cibulce, společně pár minut restujte. Pozn.: Doporučujeme použít předvařené oloupané jedlé kaštany ve vakuovaném balení.
Krok číslo 3
1 min
Kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte cca 700 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 4
1 min
Do hrnce přidejte zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
Krok číslo 5
15 min
Nyní vše zalijte bujónem a vařte zakryté cca 15 minut.
Krok číslo 6
2 min
Poté polévku rozmixujte dohladka. Do polévky následně přilijte smetanu ke šlehání a provařte ji.
Krok číslo 7
1 min
Nakonec ji dochuťte solí a pepřem a v ještě horké polévce nechte rozpustit rozpustit lžíci másla pro zjemnění.
Krok číslo 8
5 min
Doporučujeme podávat s nasekanou zelenou petrželkou a sušenými brusinkami.
Kaštanová polévka

Krok číslo 1 z 8

Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli.

Kaštanová polévka

Krok číslo 2 z 8

Kaštany nasekejte nahrubo a přidejte je k cibulce, společně pár minut restujte. Pozn.: Doporučujeme použít předvařené oloupané jedlé kaštany ve vakuovaném balení.

Kaštanová polévka

Krok číslo 3 z 8

Kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte cca 700 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.

Kaštanová polévka

Krok číslo 4 z 8

Do hrnce přidejte zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.

Kaštanová polévka

Krok číslo 5 z 8

Nyní vše zalijte bujónem a vařte zakryté cca 15 minut.

Kaštanová polévka

Krok číslo 6 z 8

Poté polévku rozmixujte dohladka. Do polévky následně přilijte smetanu ke šlehání a provařte ji.

Kaštanová polévka

Krok číslo 7 z 8

Nakonec ji dochuťte solí a pepřem a v ještě horké polévce nechte rozpustit rozpustit lžíci másla pro zjemnění.

Kaštanová polévka

Krok číslo 8 z 8

Doporučujeme podávat s nasekanou zelenou petrželkou a sušenými brusinkami.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno