Jáhlové karbanátky
60min
středně pokročilí
Pokud existuje ideální kombinace jídel, pak jsou to tyto jáhlové karbanátky s liškami! Jáhly budou dělat, co sami budete chtít- na talíři drží pohromadě, v omáčce se rozpadají. Pomíchejte je s voňavou omáčkou i chutí hub a vychutnejte si skutečnou gurmánskou delikatesu. Zjistíte, že tento pokrm chutná stejně skvěle jako vypadá!
vejce
8 ks
vejce
1 ks
jáhly
0.5 hrnek
petrželová nať
1 svazek
slunečnicová semínka
2 lžíce
strouhanka
1.5 lžíce
máslo
1 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
0.5 lžička
strouhanka
6 lžíce
olej
8 lžíce
máslo
1 lžíce
.
Výživové údaje
Energie
227.45 kcal
Protein
8.82 G
Sacharidy
24.05 G
Tuky
11.11 G
Informace na porci
Postup
60 Minut
Krok číslo 1
2 min
Jáhly propláchněte studenou vodou. Sceďte je, vložte do kastrolu a přilijte 1,25 sklenice vody.
Krok číslo 2
3 min
Přiveďte je k varu, ztlumte plamen a zakryjte je pokličkou.
Krok číslo 3
20 min
Vařte je na mírném ohni asi 10 minut, nezapomeňte je pravidelně zamíchat. Pak vypněte plamen, osolte je, přidejte MAGGI Tekuté koření, zamíchejte, přikryjte a nechejte stát 10 minut.
Krok číslo 4
5 min
Nakonec je odkryjte a odstavte na několik minut do vychladnutí.
Krok číslo 5
5 min
Vajíčka uvařená natvrdo nasekejte co nejjemněji. Pak je vložte do misky, přidejte k nim změklé máslo, vychladlou kaši, nakrájenou petrželovou nať a také syrové vajíčko a slunečnicová semínka upražená na suché pánvi.
Krok číslo 6
1 min
Vše důkladně promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 7
5 min
Rukama navlhčenýma vodou vytvořte ploché, kulaté karbanátky, obalte je ve strouhance. Přebytečnou strouhanku z nich oklepejte.
Krok číslo 8
15 min
Karbanátky smažte na oleji s máslem na „středním ohni“ asi 2–3 minuty z každé strany, lehce dozlatova.
Krok číslo 9
4 min
Usmažené karbanátky uložte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0