Minestrone představuje to nejlepší z pestré italské kuchyně. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle aktuální sezóny nebo své chuti. Záleží, při jaké příležitosti ji chcete servírovat! V létě ji například oceníte jako lehký hlavní chod. A pokud má pořádně zasytit, podávejte k ní rozpečenou bagetu s mozzarellou. Buon appetito!
Ingredience
6
Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Zeleninu omyjte. Mrkev, cibuli a cuketu nakrájejte na kostky a fazolky na centimetrové kousky
Krok číslo 2
10 min
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte na něm všechnu zeleninu, kromě špenátu.
Krok číslo 3
15 min
Vše zalejte vodou a přidejte tekutý bujón. Vařte asi 15 minut.
Krok číslo 4
45 min
Potom přidejte rajčata z konzervy, protlak a špenát, a vařte vše dalších asi 30–45 minut.
Krok číslo 5
10 min
Mezi časem uvařte těstoviny v osolené vodě.
Krok číslo 6
5 min
Na konec polévku ochuťte solí, pepřem a sekanou bazalkou. Podávejte s drobnými těstovinami.
Krok číslo 1
z
6
Zeleninu omyjte. Mrkev, cibuli a cuketu nakrájejte na kostky a fazolky na centimetrové kousky
Krok číslo 2
z
6
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte na něm všechnu zeleninu, kromě špenátu.
Krok číslo 3
z
6
Vše zalejte vodou a přidejte tekutý bujón. Vařte asi 15 minut.
Krok číslo 4
z
6
Potom přidejte rajčata z konzervy, protlak a špenát, a vařte vše dalších asi 30–45 minut.
Krok číslo 5
z
6
Mezi časem uvařte těstoviny v osolené vodě.
Krok číslo 6
z
6
Na konec polévku ochuťte solí, pepřem a sekanou bazalkou. Podávejte s drobnými těstovinami.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0