Hrachová polévka
510min
Snadný
Tradiční zlatavá hrachovka je tak dobrá, že jí možná neodolá ani samotný Ježíšek! Ponořte se s námi do husté polévky, která vám o Vánocích učaruje víc než kdy předtím. Dávejte si ale pozor, aby vám zbylo místo na kapra. Chuť si přidat totiž bude velká!
světlý hrách
200 g
cibule
1 menší
česnek
2 stroužky
Maggi Zeleninový bujón
1 kostka
kmín
0.5 lžička
majoránka
1 lžička
slanina
100 g
máslo
2 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
184.9 kcal
Protein
5.06 G
Sacharidy
7.15 G
Tuky
15.41 G
Informace na porci
Postup
510 Minut
Krok číslo 1
480 min
Hrách dejte namočit přes noc do vody, aby změknul.
Krok číslo 2
5 min
V hrnci na másle osmahněte jemně nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte k ní scezený hrách a zalijte ho cca 750 ml vody.
Krok číslo 3
10 min
Do hrnce přidejte kostku MAGGI Zeleninového bujónu, drcený česnek a kmín. Polévku vařte, dokud hrách zcela nezměkne. Případně přilijte vodu.
Krok číslo 4
5 min
Polévku dosolte a okořeňte sušenou majoránkou a čerstvě namletým pepřem
Krok číslo 5
5 min
Nakonec polévku zahustěte tím, že ji krátce rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby se rozmixovala jen část hrachu.
Krok číslo 6
5 min
Na pánvi orestujte plátky nebo kostičky slaniny a podávejte je spolu s polévkou.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0