Hovězí steak se švěstkovou omáčkou
30min
středně pokročilí
Zažijte jedinečné snoubení chutí! Každé šťavnaté sousto hovězího steaku si vychutnáte s ještě větší intenzitou, když ho spojíte s lahodnou chutí švestkové omáčky. Tahle kombinace promění grilování v gurmánský zážitek!
hovězí steak
2 ks
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
olivový olej
1 lžíce
švestková povidla
300 g
bílý vinný ocet
1 lžíce
2 lžíce
česnek
2 stroužky
mletá, sladká paprika
1 lžíce
čerstvý zázvor
0.5 lžíce
perníkové koření
1 špetka
mletá skořice
1 špetka
cukr krupice
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
487.59 kcal
Protein
51.18 G
Sacharidy
35.94 G
Tuky
15.01 G
Informace na porci
Postup
30 Minut
Krok číslo 1
5 min
Připravte si větší hrnec. V něm smíchejte švestková povidla, vinný ocet, MAGGI Tekuté koření a prolisovaný česnek.
Krok číslo 2
5 min
Přidejte trochu vody a vše poduste na mírném ohni 5 minut.
Krok číslo 3
10 min
Do směsi vmíchejte najemno nakrájený zázvor a špetku perníkového koření a skořice. Přidejte cukr a sůl dle chuti. Nakonec vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.
Krok číslo 4
9 min
Steak osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Položte na rozpálený rošt a grilujte z každé strany dle chuti.
Krok číslo 5
1 min
Švestkovou omáčku podávejte spolu s hovězím steakem. Dobrou chuť!
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0