Guláš patří ke klasikám české kuchyně. Někteří lidé ho milují, ale jiní se mu spíše vyhýbají, protože ho považují za příliš syté a těžké jídlo. My pro vás máme odlehčenou variantu s dýní. Místo klasických knedlíků můžete jako přílohu podávat ječné kroupy. Neváhejte si podle tohoto receptu navařit dostatek. Když zbude od večeře, máte na druhý den parádní porci do práce.
Ingredience
4
porcí
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Hovězí maso nakrájejte na kostičky a zaprašte moukou.
Krok 2
45 min
Cibuli nakrájejte nadrobno a restujte ji v hlubší pánvi na oleji dokud nezezlátne. Přidejte maso a pokračujte v opékání asi tři minuty. Poté přidejte rajský protlak a sladkou papriku a vše krátce restujte s masem. Směs v hrnci zalijte 300 ml vody, přidejte Maggi Tekuté koření. Dochuťte ji solí a pepřem a nechte asi 30 minut dusit pod pokličkou.
Krok 3
30 min
Mezitím nakrájejte papriku a dýni kostičky (dýni neloupejte, jen ji zbavte semínek). Pak obojí přidejte k masu a duste dalších 20 minut nebo dokud dýně nezměkne. Pokud je třeba, maso podlijte trochou vody nebo vývaru.
Krok 1
z
3
Hovězí maso nakrájejte na kostičky a zaprašte moukou.
Krok 2
z
3
Cibuli nakrájejte nadrobno a restujte ji v hlubší pánvi na oleji dokud nezezlátne. Přidejte maso a pokračujte v opékání asi tři minuty. Poté přidejte rajský protlak a sladkou papriku a vše krátce restujte s masem. Směs v hrnci zalijte 300 ml vody, přidejte Maggi Tekuté koření. Dochuťte ji solí a pepřem a nechte asi 30 minut dusit pod pokličkou.
Krok 3
z
3
Mezitím nakrájejte papriku a dýni kostičky (dýni neloupejte, jen ji zbavte semínek). Pak obojí přidejte k masu a duste dalších 20 minut nebo dokud dýně nezměkne. Pokud je třeba, maso podlijte trochou vody nebo vývaru.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0