Guláš patří ke klasikám české kuchyně. Někteří lidé ho milují, ale jiní se mu spíše vyhýbají, protože ho považují za příliš syté a těžké jídlo. My pro vás máme odlehčenou variantu s dýní. Místo klasických knedlíků můžete jako přílohu podávat ječné kroupy. Neváhejte si podle tohoto receptu navařit dostatek. Když zbude od večeře, máte na druhý den parádní porci do práce.
Ingredience
4
porcí
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Hovězí maso, krmené trávou, steaky, pouze libové, syrové
500g
dýně hokaido
1menší
cibule
2ks
červená paprika
1ks
Rajčatové výrobky, konzervované, pasty, bez přidané soli
Hovězí maso nakrájejte na kostičky a zaprašte moukou.
Krok 2
45 min
Cibuli nakrájejte nadrobno a restujte ji v hlubší pánvi na oleji dokud nezezlátne. Přidejte maso a pokračujte v opékání asi tři minuty. Poté přidejte rajský protlak a sladkou papriku a vše krátce restujte s masem. Směs v hrnci zalijte 300 ml vody, přidejte Maggi Tekuté koření. Dochuťte ji solí a pepřem a nechte asi 30 minut dusit pod pokličkou.
Krok 3
30 min
Mezitím nakrájejte papriku a dýni kostičky (dýni neloupejte, jen ji zbavte semínek). Pak obojí přidejte k masu a duste dalších 20 minut nebo dokud dýně nezměkne. Pokud je třeba, maso podlijte trochou vody nebo vývaru.
Krok 1
z
3
Hovězí maso nakrájejte na kostičky a zaprašte moukou.
Krok 2
z
3
Cibuli nakrájejte nadrobno a restujte ji v hlubší pánvi na oleji dokud nezezlátne. Přidejte maso a pokračujte v opékání asi tři minuty. Poté přidejte rajský protlak a sladkou papriku a vše krátce restujte s masem. Směs v hrnci zalijte 300 ml vody, přidejte Maggi Tekuté koření. Dochuťte ji solí a pepřem a nechte asi 30 minut dusit pod pokličkou.
Krok 3
z
3
Mezitím nakrájejte papriku a dýni kostičky (dýni neloupejte, jen ji zbavte semínek). Pak obojí přidejte k masu a duste dalších 20 minut nebo dokud dýně nezměkne. Pokud je třeba, maso podlijte trochou vody nebo vývaru.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0