Grilované zeleninové špízy
35min
Snadný
Udělejte si grilování o něco pestřejší! Zeleninové špízy budou ozdobou každé letní párty a výborně poslouží i jako předkrm, lehký hlavní chod nebo příloha k masu. Šťavnatá zelenina dostane na grilu lahodný uzený nádech a k dokonalosti ji dovede chuť ochuceného oleje s bylinkami. Uvidíte, že nestihnou ani vychladnout a budou pryč!
1 lžíce
lilek
1 ks
cuketa
1 ks
červená cibule
1 ks
žlutá paprika
1 ks
cherry rajčátka
12 ks
žampiony
1 balení
olivový olej
3 lžíce
balzamikový ocet
1 lžíce
rozmarýn
1 snítka
sůl
1 špetka
zakysaná smetana
1 balení
česnek
1 stroužek
petrželová nať
1 snítka
čerstvá bazalka
1 snítka
.
Výživové údaje
Energie
271.91 kcal
Protein
7.58 G
Sacharidy
19.66 G
Tuky
19.99 G
Informace na porci
Postup
35 Minut
Krok číslo 1
3 min
Nejprve si připravte ochucený olej na potírání zeleninových špízů. Smíchejte balzamikový ocet, MAGGI Tekuté koření, olivový olej, rozmarýn a trochu čerstvě namletého pepře.
Krok číslo 2
10 min
Na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujte zeleninu – kousky papriky, cherry rajčata, červenou cibuli, překrojené žampiony a plátky cukety a lilku.
Krok číslo 3
15 min
Špízy vyskládejte na grilovací tácek, osolte a potřete ochuceným olejem. Zeleninu ze všech stran ogrilujte.
Krok číslo 4
5 min
Připravte si dip – v misce smíchejte zakysanou smetanu, nadrcený česnek, nasekanou petrželku, bazalku a špetku soli.
Krok číslo 5
2 min
Připravené špízy podávejte s bylinkovým dipem nebo jako přílohu k masu
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0