Hledáte neokoukaný dýňový recept? Pak jsou tyto zlatavé noky jasná volba! Jemná konzistence dýně vytvoří s vajíčkem a moukou skvěle vláčné těsto, které je pro noky jako stvořené. Dolaďte voňavé šišky křupavou slaninou a výrazným parmezánem a užijte si pochoutku, která posune možnosti dýně novým směrem.
Ingredience
3
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Ty rozložte na plech nebo pekáček, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 180 °C na cca 20 minut.
Krok číslo 3
10 min
Až dýně změkne, nechte ji vychladnout, přidejte párk kapek MAGGI Tekutého koření, sůl a pak ji rozmixujte v hladké pyré.
Krok číslo 4
5 min
Rozmixovanou dýni dejte do mísy, přidejte vejce a postupně polohrubou mouku. Vznikne nelepivé těsto.
Krok číslo 5
5 min
Těsto rozdělte na dvě poloviny a na válu každou rozválejte do dlouhého hada. Z něj pak nakrájete malé nočky.
Krok číslo 6
10 min
Ve větším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Do vroucí vody pak dejte vařit nočky, až vyplavou, ještě je asi minutu vařte a pak je, nejlépe pomocí cedníku, vyndejte.
Krok číslo 7
5 min
Slaninu nakrájejte a orestujte ji na pánvi.
Krok číslo 8
5 min
Nočky servírujte s vysmaženou slaninou, parmazánem a čerstvými lístky šalvěje. Celou porci přelijte výpekem ze slaniny.
Krok číslo 1
z
8
Dýni zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky.
Krok číslo 2
z
8
Ty rozložte na plech nebo pekáček, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 180 °C na cca 20 minut.
Krok číslo 3
z
8
Až dýně změkne, nechte ji vychladnout, přidejte párk kapek MAGGI Tekutého koření, sůl a pak ji rozmixujte v hladké pyré.
Krok číslo 4
z
8
Rozmixovanou dýni dejte do mísy, přidejte vejce a postupně polohrubou mouku. Vznikne nelepivé těsto.
Krok číslo 5
z
8
Těsto rozdělte na dvě poloviny a na válu každou rozválejte do dlouhého hada. Z něj pak nakrájete malé nočky.
Krok číslo 6
z
8
Ve větším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Do vroucí vody pak dejte vařit nočky, až vyplavou, ještě je asi minutu vařte a pak je, nejlépe pomocí cedníku, vyndejte.
Krok číslo 7
z
8
Slaninu nakrájejte a orestujte ji na pánvi.
Krok číslo 8
z
8
Nočky servírujte s vysmaženou slaninou, parmazánem a čerstvými lístky šalvěje. Celou porci přelijte výpekem ze slaniny.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0