Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dýňové noky se slaninou

(0)
65min
středně pokročilí
Hledáte neokoukaný dýňový recept? Pak jsou tyto zlatavé noky jasná volba! Jemná konzistence dýně vytvoří s vajíčkem a moukou skvěle vláčné těsto, které je pro noky jako stvořené. Dolaďte voňavé šišky křupavou slaninou a výrazným parmezánem a užijte si pochoutku, která posune možnosti dýně novým směrem.

Ingredience

-
3
+

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

dýně hokaido
0.5  menší
vejce
1  ks
polohrubá mouka
300  g
olivový olej
1  lžíce
sůl
1  špetka
čerstvá šalvěj
1  lžíce
parmazán
1  trochu
slanina
150  g

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
695.87 kcal
Protein
24.01 G
Sacharidy
78.97 G
Tuky
31.05 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

65 Minut
Krok číslo 1
5 min
Dýni zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky.
Krok číslo 2
20 min
Ty rozložte na plech nebo pekáček, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 180 °C na cca 20 minut.
Krok číslo 3
10 min
Až dýně změkne, nechte ji vychladnout, přidejte párk kapek MAGGI Tekutého koření, sůl a pak ji rozmixujte v hladké pyré.
Krok číslo 4
5 min
Rozmixovanou dýni dejte do mísy, přidejte vejce a postupně polohrubou mouku. Vznikne nelepivé těsto.
Krok číslo 5
5 min
Těsto rozdělte na dvě poloviny a na válu každou rozválejte do dlouhého hada. Z něj pak nakrájete malé nočky.
Krok číslo 6
10 min
Ve větším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Do vroucí vody pak dejte vařit nočky, až vyplavou, ještě je asi minutu vařte a pak je, nejlépe pomocí cedníku, vyndejte.
Krok číslo 7
5 min
Slaninu nakrájejte a orestujte ji na pánvi.
Krok číslo 8
5 min
Nočky servírujte s vysmaženou slaninou, parmazánem a čerstvými lístky šalvěje. Celou porci přelijte výpekem ze slaniny.
Dýňové noky se slaninou

Krok číslo 1 z 8

Dýni zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky.

Dýňové noky se slaninou

Krok číslo 2 z 8

Ty rozložte na plech nebo pekáček, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 180 °C na cca 20 minut.

Dýňové noky se slaninou

Krok číslo 3 z 8

Až dýně změkne, nechte ji vychladnout, přidejte párk kapek MAGGI Tekutého koření, sůl a pak ji rozmixujte v hladké pyré.

Dýňové noky se slaninou

Krok číslo 4 z 8

Rozmixovanou dýni dejte do mísy, přidejte vejce a postupně polohrubou mouku. Vznikne nelepivé těsto.

Dýňové noky se slaninou

Krok číslo 5 z 8

Těsto rozdělte na dvě poloviny a na válu každou rozválejte do dlouhého hada. Z něj pak nakrájete malé nočky.

Dýňové noky se slaninou

Krok číslo 6 z 8

Ve větším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Do vroucí vody pak dejte vařit nočky, až vyplavou, ještě je asi minutu vařte a pak je, nejlépe pomocí cedníku, vyndejte.

Dýňové noky se slaninou

Krok číslo 7 z 8

Slaninu nakrájejte a orestujte ji na pánvi.

Dýňové noky se slaninou

Krok číslo 8 z 8

Nočky servírujte s vysmaženou slaninou, parmazánem a čerstvými lístky šalvěje. Celou porci přelijte výpekem ze slaniny.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat

Komentář 0

Please enter proper keywords 0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno