Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Dýni zbavte semínek a nakrájete ji na měsíčky (tento druh dýně není třeba loupat). Vložte ji do pekáče a pokapejte olivovým olejem.
V rozpálené troubě dýni pečte na 180 stupňů asi 30 minut, dokud nezměkne.
Mezitím si v hrnci na polévku rozpustťe máslo a na něm orestujte na hrubo nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.
Obsah zalijte 750 ml vroucí vody a vhoďte do něho kostku MAGGI Slepičího bujonu. Přidejte snítku tymiánu a vše vařte, dokud zelenina nezměkne.
Upečenou dýni nakrájejte na menší kousky a přidejte do polévky. Nyní vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji horkou vodou.
Polévku dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a třtinovým cukrem.
Jednotlivé porce podávejte pokapané balzamikovou redukcí, s chilli papričkou, čerstvou šalvějí a posypané sezamovými semínky.