Asijská omáčka vyjadřuje to, co je charakteristické pro japonskou, čínskou nebo vietnamskou kuchyni – intenzitu koření – chilli a zázvoru – a také jemnost ovoce – v tomto případě ananasu.
Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Plátky čerstvého ananasu nakrájejte na malé kostičky. Pokud používáte konzervovaný ananas, dobře ho sceďte.
Česnek oloupejte a najemno nasekejte nebo prolisujte lisem.
Do misky dejte majonézu, přidejte nasekaný česnek, nasekaný čerstvý koriandr a nastrouhaný čerstvý zázvor (asi ½ lžičky). Přidejte také 1–2 lžičky sójové omáčky pro zvýraznění asijské chuti a ½ lžičky sezamového oleje pro oříškový nádech. Dochutťe čerstvě mletým chilli nebo pár kapkami chilli omáčky podle chuti. Vše dobře promíchejte.
Omáčku podávejte k drůbežím špízům, pečenému kuřeti, grilovaným rybám nebo masům, sendvičům, wrapům či slaným palačinkám.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití