Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Coq au vin - kuře dušené na víně

Coq au vin - kuře dušené na víně

(0)
132 min
středně pokročilí

Chcete si připravit pravou francouzskou lahůdku ve vlastní kuchyni? Toto je recept právě pro vás. Máme recept na kohouta na víně (coq au vin) , kuře dušené s barevnou zeleninou v pikantní omáčce z červeného vína. Toto lahodné jídlo se skvěle hodí pro zvláštní příležitosti nebo na každodenní večeři, která zpestří váš jídelníček.

Ingredience

6

Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
šalotka
200  g
česnek
3  stroužky
mrkev
300  g
pórek
200  g
celer
100  g
žampiony
400  g
petržel
50  g
Tymián, čerstvý
16  g
Rosemary, čerstvé
8  g
Koření, bobkový list
1  g
kuřecí prsa
1 
hladká mouka
48  g
máslo
30  g
Slanina krájená
100  g
rajčatový protlak
20  g
brandy
100  g
Červené polosuché víno
350  g
Voda
375  g
MAGGI tekutý bujón slepičí
10  g
sůl
2  g
černý pepř
1  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
33.6 G
Energie
349.6 kcal
Tuky
10.6 G
Protein
12.4 G
Informace na porci

Postup

132 Minut
  • Připravte zeleninu:

    10 min
    Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek nasekejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Pórek a celer očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Žampiony očistěte a rozpulte. Petrželku si dejte stranou na závěr.
  • Krok 2

    2 min
    Petrželku, tymián a rozmarýn omyjte, osušte a svažte do svazku spolu s bobkovým listem.
  • Krok 3

    5 min
    Kuře naporcujte na osm kusů, důkladně je omyjte, osušte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  • Krok 4

    20 min
    Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozehřejte přepuštěné máslo. Orestujte na něm slaninu dozlatova, přidejte šalotku a česnek a krátce orestujte. Poté přidejte zbylou zeleninu a společně opékejte ještě několik minut. Zeleninu poté vyjměte a dejte stranou.
  • Krok 5

    30 min
    Do stejné nádoby vložte kuřecí maso a opečte ho ze všech stran dozlatova (cca 3–4 minuty z každé strany). Přidejte rajčatový protlak, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Zalijte brandy, chvíli povařte a nechte odpařit alkohol. Následně přilijte červené víno, vodu (nebo vývar) a přidejte slepičí bujón. Přidejte svazek bylinek – tymián, rozmarýn a bobkový list (ideálně zabalený v gáze nebo svázaný provázkem), a přiveďte k varu.
  • Krok 6

    60 min
    Vraťte zeleninu a slaninu zpět do hrnce. Snižte teplotu a duste pod pokličkou na mírném ohni přibližně 45–60 minut, dokud nebude maso měkké a šťavnaté.
  • Krok 7

    5 min
    Na závěr vyjměte maso, bylinky odstraňte. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji ještě chvíli povařit pro zredukování. Maso vraťte zpět do omáčky a krátce prohřejte. Přidejte nasekanou petrželku. Podávejte horké, ideálně s čerstvou bagetou, pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
16 + 1 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Dušená jídla
  • Dušení
  • Evropská
  • Francouzská
  • Globální
  • Haute Cuisine
  • Hlavní chod
  • Nízká sůl
  • Nízký cukr
  • Nízký nasycený tuk
  • Oběd pro dospělé
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Pro rodiny s dětmi
  • Rande
  • Rodinné jídlo
  • S masem
  • Vepřové
  • Zdroj bílkovin
  • Zdroj vlákniny
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies