Bramboračka jako od babičky
45min
Snadný
Jen málo polévek dokáže vzbudit tolik vzpomínek, jako stará poctivá bramboračka. Pro její uvaření přitom nepotřebujete speciální ingredience ani hodiny strávené v kuchyni. Omamná vůně se z hrnce poline už po prvních minutách vaření zeleniny v bujónu. Vaše vzpomínky pak spolehlivě probudí k životu rozdrcený česnek a aromatická majoránka. Ochutnejte a zavřete oči, nejste náhodou zase na prázdninách u babičky?
mrkev
2 ks
celer
1 ks
cibule
1 ks
menší petržel
1 ks
středně velké brambory
4 ks
sušené houby
1 hrnek
Maggi Zeleninový bujón
1 kostka
máslo
50 g
hladká mouka
50 g
majoránka
1 lžička
česnek
2 stroužky
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
172.05 kcal
Protein
4.38 G
Sacharidy
23.08 G
Tuky
7.84 G
Informace na porci
Postup
45 Minut
Krok číslo 1
10 min
Ve větším hrnci rozpusťte máslo a přidejte nakrájenou zeleninu a brambory. Pár minut restujte, zasypte hladkou moukou a ještě chvíli míchejte, aby se zelenina nepřipekla.
Krok číslo 2
10 min
Směs zalijte litrem horké vody, přidejte MAGGI Zeleninový bujón , osolte, opepřete a nechte vařit.
Krok číslo 3
10 min
Přibližně po 10 minutách přidejte namočené houby včetně vody. Až bude zelenina měkká, vyndejte cibuli a celer.
Krok číslo 4
15 min
Polévku nechte ještě 10 minut povařit, podle chuti přidejte rozmačkaný česnek a majoránku promnutou mezi prsty, aby se rozvoněla. Osolte a opepřete podle chuti.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0