Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
pasztet

Paštika ze zbytků kuřecí polévky

Kdo by nemiloval vývary. Kuřecí či slepičí vývar se často objevuje na našich stolech, ale po uvaření nakonec v hrnci zbývá kromě lahodné polévky také mnoho dalších ingrediencí – maso, zelenina, koření. Zelenina obvykle končí v koši, protože nevíme, jak jí dále použít. To je vhodná doba na zavedení nulového odpadu do vaší kuchyně a snížení plýtvání potravinami. Prozradíme vám, jak ze zbylé zeleniny udělat chutnou paštiku, která se hodí k sendvičům nebo může být nápadem na hlavní chod.

Slepičí vývar a co dál?

Chuť vývaru pochází ze zeleniny, masa a koření, které se dlouho dusí. Nejčastěji kromě tekutiny používáme také mrkev, kterou nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Totéž děláme s kousky masa. Ale co zbytek ingrediencí? Nemusíte je vůbec vyhazovat. Můžete je úspěšně použít a připravit z nich chutné pokrmy a tím zároveň snížit plýtvání potravinami. Máme několik nápadů, jak zeleninu využít:

  • nádivka na knedlíky nebo palačinky,
  • krémová polévka,
  • sendvičová pomazánka,
  • zeleninové řízky,
  • Guláš z jednoho hrnce
  • Paštika vyrobená ze zbytků kuřecí polévky.

Tímto způsobem využijete všechny ingredience, které máte po ruce, a zároveň se postaráte o svůj domácí rozpočet. Bude chutný, nenucený a v zero waste stylu. Podívejte se, jak je to snadné!

Recept na paštiku ze zbytků kuřecí polévky

Paštika není jen sváteční pokrm, který se vyrábí pro rodinné oslavy. Může to být i nápad na každodenní večeři. Takové jídlo vám umožní použít dříve vařenou zeleninu a maso. Objevte náš recept na paštiku ze zbytků z vývaru. Jeho příprava vám nezpůsobí žádné problémy. Tento recept můžete snadno sladit se sebou a použít ingredience, které máte po ruce.

Ingredience na formu na bochník:

  • 3 šálky pyré ze zeleniny po vývaru
  • plechovka bílých fazolí nebo cizrny
  • vejce
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce medu
  • 1 1/2 šálku strouhanky
  • 1 čajová lžička pikantnosti, např. Harissa, sambal, feferonka atd.
  • stroužek česneku, strouhaný na malém pletivu
  • 1/2 lžičky soli

Příprava:
Zeleninu po vývaru rozmixujte s bílými fazolemi a důkladně promíchejte se zbytkem ingrediencí.

Na plech nalijte asi 1 cm vody. Zeleninovou směs vložíme do formy, dáme na plech s vodou a pečeme asi 40 – 50 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Tip: Zeleninovou paštiku skladujte v lednici maximálně týden.
Tip: Zeleninový vývar skladujte v lednici maximálně 3-4 dny nebo 3 týdny v mrazák

Doporučené

Jablečný ocet – způsob, jak ho vyrobit

Jablečný ocet – způsob, jak ho vyrobit

Zero waste zeleninové pesto - listové pesto

Zero waste zeleninové pesto - listové pesto

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies