Pizza je jedním z nejoblíbenějších italských jídel. Protože si ho užívají jak děti, tak dospělí, je ideální pro různé druhy večírků a rodinných setkání. Je také ideální na oběd, zejména o víkendu. Pizza je výživná, barevná, bohatá na různé ingredience, zejména zeleninu (kukuřice, cibule, houby). Nejdůležitější ingrediencí havajské pizzy je však šťavnatý ananas a trocha lahodné ananasové šťávy, která dodává této verzi italského koláče jedinečnou chuť.
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Nejprve smíchejte mouku se 2 lžičkami cukru a lžičkou soli. Droždí rozpusťte v teplé vodě, oleji a ananasového sirupu se špetkou soli. Pak přidejte suché ingredience a vypracujte těsto.
Těsto nechte asi 30 minut vykynout.
Mezitím omyjte a oloupejte veškerou zeleninu. Cibuli nakrájejte na proužky, houby na plátky a ananas a kukuřici sceďte.
Vytvořte kulatý základ pro ingredience. Pak potřete rajčatovou omáčkou, kterou vytvoříte rozmixováním pasírovaných rajčat, česneku, oregána a bazalky s tekuým kořením. Pak ingredience rozložte na pizzu a posypte strouhaným sýrem. POsypte vršek bazalkou či oregánem.
Vložte pizzu do předehřáté trouby. Pečte asi 10 minut při 250*C.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití