Pokud jste nikdy nejedli pečené květákové steaky
Jistě budete překvapeni, protože mají úplně jinou chuť než klasický květák
z vody.
Květákové steaky jsou veganskou alternativou k tradičním masovým řízkům. Nejenže jsou zdravé a chutné, ale také se snadno připravují. Můžeme podávat s rýží, prosem nebo guinoou. Skvěle se bude hodit i k bramborovému nebo batátovému pyré. Bude se také perfektně hodit k jiné pečené zelenině, např. řepa, cuketa, mrkev.
Zajímavým nápadem je posypat květák po upečení praženými ořechy, semínky, jako je sezam, nebo sýrem.
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Květák nakrájejte na 2 cm silné plátky.
V misce si připravte marinádu - smíchejte: Sweet Chilli omáčku Maggi, olivový olej, sladkou papriku, kmín, česnek, sůl a pepř.
Plátky květáku důkladně potřete ze všech stran předem připravenou marinádou a položte na plech.
Pečte v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 20-30 minut nebo na mřížce.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití