Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Vegetariánské jarní závitky

Vegetariánské jarní závitky

(0)
78 min
středně pokročilí

Asijské snacky jsou jako stvořené pro fanoušky světové kuchyně. Pokud si i vy rádi zpestřujete jídelníček takovými návrhy a chcete objevovat nové chutě, máme pro vás recept na vegetariánské jarní závitky . Je to opravdová pastva pro jazýčky – plná autentických chutí a vůní přímo z Asie.

Ingredience

3

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Rýžový papír
1  balení
tenké rýžové nudle
1  balení
Mung fazole klíčky
50  g
Houby, shiitake
95  g
mrkev
200  g
Taro, syrové
200  g
šalotka
30  g
řapíkatý celer
50  g
pórek
30  g
černý pepř
1  g
Cukry, granulované
30  g
citronová šťáva
1  lžička
MAGGI SÓJOVÁ OMÁČKA 190 ML
2  lžíce
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
118.1 G
Energie
513.6 kcal
Tuky
1 G
Protein
8.2 G
Informace na porci

Postup

78 Minut
  • Krok 1

    15 min
    Sušené houby (klasové houby) namočte asi na 15 minut do teplé vody, poté je důkladně opláchněte pod studenou vodou a nakrájejte na tenké plátky. Houby shiitake odřízněte, omyjte a nakrájejte na tenké proužky. Houby shiitake příliš dlouho nemyjte ani nenamáčejte a nepřisolujte, ztratí sladkost. Rýžové nudle namočte do studené vody, dokud nezměknou, a poté nakrájejte na kousky asi 5 cm dlouhé.
  • Krok 2

    15 min
    Mrkev a taro omyjte a oloupejte. Zeleninu namočte do osolené vody.. Po namočení slijte vodu a poté zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte. Aby náplň vegetariánských jarní závitků nebyla převařená nebo kašovitá, po přípravě surovin a nakrájení na malé kousky je zabalte do čisté utěrky nebo tenkého hadříku a jemně vymačkejte šťávu. Tento krok také pomáhá zabránit změknutí a popraskání rýžového papíru při rolování.
  • Krok 3

    15 min
    Na pánev nalijte olej, přidejte šalotku a pórek. Smažte, dokud nezačnou pěkně vonět. Poté přidejte mrkev, taro, houby, mungo fazole a rýžové nudle. Orestujeme, a když jsou všechny ingredience měkké, přidáme kolečka celeru a pepř, MAGGI, dobře promícháme. Po chvíli sporák vypněte a nechte vychladnout.
  • Krok 4

    15 min
    Rozložte rýžový papír, navlhčete ho vodou a dejte do něj náplň. Pomalu rolujte rýžový papír a vytvarujte jarní závitky. Pokud máte čas, vyplatí se dát jarní závitky na cca 30 minut do lednice, aby se zpevnily a snáze se smažily. Díky této metodě jsou jarní závitky křupavější.
  • Krok 5

    15 min
    V hrnci rozehřejeme olej, teplotu kontrolujte dřevěnými hůlkami. Když se na špičkách hůlek objeví bublinky, přidejte jarní závitky a smažte na středním plameni. Jarní závitky během smažení otáčejte, aby se rovnoměrně opekly. Jakmile zezlátnou, vyjměte je a nechte okapat na papírových utěrkách. Pokud nechcete používat příliš mnoho oleje, můžete k přípravě tohoto pokrmu použít i bezolejovou fritézu.
  • Krok 6

    2 min
    Zatímco čekáte, až jarní závitky vychladnou, připravte si omáčku, která toto lahodné jídlo doplní. Do mísy přidejte sójovou omáčku, cukr a citronovou šťávu, dobře promíchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Omáčka má jemně nakyslou, slanou a sladkou chuť. Podle vašich preferencí můžete přidat mleté chilli, aby to bylo pikantnější.
  • Krok 7

    1 min
    Vegetariánské jarní závitky naaranžujte na talíř, ozdobte hlávkovým salátem nebo nakládanou mrkví a omáčkou.
Vegetariánské jarní závitky

Krok 1 z 7

Sušené houby (klasové houby) namočte asi na 15 minut do teplé vody, poté je důkladně opláchněte pod studenou vodou a nakrájejte na tenké plátky. Houby shiitake odřízněte, omyjte a nakrájejte na tenké proužky. Houby shiitake příliš dlouho nemyjte ani nenamáčejte a nepřisolujte, ztratí sladkost. Rýžové nudle namočte do studené vody, dokud nezměknou, a poté nakrájejte na kousky asi 5 cm dlouhé.

Vegetariánské jarní závitky

Krok 2 z 7

Mrkev a taro omyjte a oloupejte. Zeleninu namočte do osolené vody.. Po namočení slijte vodu a poté zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte. Aby náplň vegetariánských jarní závitků nebyla převařená nebo kašovitá, po přípravě surovin a nakrájení na malé kousky je zabalte do čisté utěrky nebo tenkého hadříku a jemně vymačkejte šťávu. Tento krok také pomáhá zabránit změknutí a popraskání rýžového papíru při rolování.

Vegetariánské jarní závitky

Krok 3 z 7

Na pánev nalijte olej, přidejte šalotku a pórek. Smažte, dokud nezačnou pěkně vonět. Poté přidejte mrkev, taro, houby, mungo fazole a rýžové nudle. Orestujeme, a když jsou všechny ingredience měkké, přidáme kolečka celeru a pepř, MAGGI, dobře promícháme. Po chvíli sporák vypněte a nechte vychladnout.

Vegetariánské jarní závitky

Krok 4 z 7

Rozložte rýžový papír, navlhčete ho vodou a dejte do něj náplň. Pomalu rolujte rýžový papír a vytvarujte jarní závitky. Pokud máte čas, vyplatí se dát jarní závitky na cca 30 minut do lednice, aby se zpevnily a snáze se smažily. Díky této metodě jsou jarní závitky křupavější.

Vegetariánské jarní závitky

Krok 5 z 7

V hrnci rozehřejeme olej, teplotu kontrolujte dřevěnými hůlkami. Když se na špičkách hůlek objeví bublinky, přidejte jarní závitky a smažte na středním plameni. Jarní závitky během smažení otáčejte, aby se rovnoměrně opekly. Jakmile zezlátnou, vyjměte je a nechte okapat na papírových utěrkách. Pokud nechcete používat příliš mnoho oleje, můžete k přípravě tohoto pokrmu použít i bezolejovou fritézu.

Vegetariánské jarní závitky

Krok 6 z 7

Zatímco čekáte, až jarní závitky vychladnou, připravte si omáčku, která toto lahodné jídlo doplní. Do mísy přidejte sójovou omáčku, cukr a citronovou šťávu, dobře promíchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Omáčka má jemně nakyslou, slanou a sladkou chuť. Podle vašich preferencí můžete přidat mleté chilli, aby to bylo pikantnější.

Vegetariánské jarní závitky

Krok 7 z 7

Vegetariánské jarní závitky naaranžujte na talíř, ozdobte hlávkovým salátem nebo nakládanou mrkví a omáčkou.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
16 + 2 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Asijský styl
  • Čínský styl
  • Malé jídlo
  • Odpoledne
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Předkrm
  • Svačina
  • Úvodní chod
  • Vietnamská
  • Zdroj vlákniny
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies