Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Vejce Benedikt

Vejce Benedikt

(0)
40 min
Snadný

Smažená, natvrdo uvařená nebo míchaná vejce? Pro opravdové milovníky vajec nabízíme něco speciálního - vynikající Eggs Benedict , jejichž příprava není vůbec náročná. Vejce Benedikt a holandská omáčka jsou již ikonické pokrmy, které při přípravě na rodinnou snídani potěší každého v domácnosti.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
vejce
4  ks
vícezrnný chléb
4  plátky
slunečnicový olej
2  lžíce
Šunka
40  g
žloutek
2  ks
máslo
100  g
bílé víno
50  g
smetana
20  g
černý pepř
1  g
sůl
2  g
bílý vinný ocet
1  lžíce
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
13.5 G
Energie
388.3 kcal
Tuky
32.8 G
Protein
8.6 G
Informace na porci

Postup

40 Minut
  • Krok 1

    10 min
    Plátky chleba opečeme z obou stran na rozehřátém másle nebi v topinkovači. Na plotnu dejte vařit vodu a vyčkejte až na spodu hrnce se budou tvořit jemné bublinky.
  • Krok 2

    10 min
    Vejce rozklepneme do sítka, aby odkapal tekutý bílek. Horkou vodu (která nebublá!) jemně roztočíme krouživými pohyby a vejce vhodíme do vroucí, lehce osolené vody s octem. Necháme ve vodě ne déle než 3–4 minuty, vodu během vaření jemně mícháme, aby se bílky „obtočily“ kolem žloutků.
  • Krok 3

    2 min
    Po uvaření vyjměte vejce děrovanou lžící na plochý talíř a vložíme do misky se studenou vodou na pár vteřin, poté vyjmeme a osušíme.
  • Krok 4

    10 min
    Víno nalijeme do kastrůlku a vaříme, dokud se neodpaří více než 1/3 objemu, poté stáhneme z „plamene“ a za stálého míchání metličkou přidáme žloutky, abychom získali konzistenci řídké omáčky.
  • Krok 5

    3 min
    Poté kastrol postavíme nad hrnec s vroucí vodou (na „vodní lázeň“) a za intenzivního míchání metličkou přilévejte tenkým pramínkem přepuštěné máslo.
  • Krok 6

    2 min
    Nakonec holandskou omáčku dochutíme solí a bílým pepřem, přidáme smetanu a dále mícháme.
  • Krok 7

    3 min
    Na teplý opečený krajíc chleba položíme plátek šunky, poklademe sázeným vejcem a vše zalijeme teplou holandskou omáčkou.
Vejce Benedikt

Krok 1 z 7

Plátky chleba opečeme z obou stran na rozehřátém másle nebi v topinkovači. Na plotnu dejte vařit vodu a vyčkejte až na spodu hrnce se budou tvořit jemné bublinky.

Vejce Benedikt

Krok 2 z 7

Vejce rozklepneme do sítka, aby odkapal tekutý bílek. Horkou vodu (která nebublá!) jemně roztočíme krouživými pohyby a vejce vhodíme do vroucí, lehce osolené vody s octem. Necháme ve vodě ne déle než 3–4 minuty, vodu během vaření jemně mícháme, aby se bílky „obtočily“ kolem žloutků.

Vejce Benedikt

Krok 3 z 7

Po uvaření vyjměte vejce děrovanou lžící na plochý talíř a vložíme do misky se studenou vodou na pár vteřin, poté vyjmeme a osušíme.

Vejce Benedikt

Krok 4 z 7

Víno nalijeme do kastrůlku a vaříme, dokud se neodpaří více než 1/3 objemu, poté stáhneme z „plamene“ a za stálého míchání metličkou přidáme žloutky, abychom získali konzistenci řídké omáčky.

Vejce Benedikt

Krok 5 z 7

Poté kastrol postavíme nad hrnec s vroucí vodou (na „vodní lázeň“) a za intenzivního míchání metličkou přilévejte tenkým pramínkem přepuštěné máslo.

Vejce Benedikt

Krok 6 z 7

Nakonec holandskou omáčku dochutíme solí a bílým pepřem, přidáme smetanu a dále mícháme.

Vejce Benedikt

Krok 7 z 7

Na teplý opečený krajíc chleba položíme plátek šunky, poklademe sázeným vejcem a vše zalijeme teplou holandskou omáčkou.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
1 + 12 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Americká
  • Bez arašídů
  • Bez korýšů
  • bez ořechů
  • Bez ryb
  • Brunch
  • Den matek
  • Den otců
  • Drůbež
  • Evropská
  • Globální
  • Jaro
  • jiný
  • jiný
  • jiný
  • Letní
  • Místní
  • Mléčná / krémová základna
  • Nízký cukr
  • Oslava
  • Přátelé
  • Předkrmy
  • Rodinné jídlo
  • Snadný
  • Snídaně
  • Svačina
  • S vejci
  • Vařící
  • Vejce
  • velikonoční
  • Víkendy
  • Z pánve

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Pečená vejce s klobáskami

    Pečená vejce s klobáskami

    30 min Snadný
  • Pečená vejce s čočkou

    Pečená vejce s čočkou

    26 min Snadný
  • Koprová omáčka s vejcem a novými bramborami

    Koprová omáčka s vejcem a novými bramborami

    33 min Snadný
  • Vejce a sýrová pomazánka

    Vejce a sýrová pomazánka

    20 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies