Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

(0)
68 min
Snadný

Gruzínská kuchyně je známá svou sytou povahou a úžasnými, výraznými chutěmi. Jeho obliba roste i u nás. Proč nezkusit klasickou verzi khachapuri v kombinaci s chachochbili ? To jsou dva prvky, které se navzájem dokonale kombinují. Křupavý chléb se sýrem je skvělým společníkem ke kuřecímu masu dušenému se zeleninou a čerstvými bylinkami. Jak připravit gruzínskou klasiku a proč se jí vyplatí? Představujeme jednoduchý nápad na chutné jídlo!


Domácí chačapuri se sýrem - rychlý recept

Začít se vyplatí přípravou chačapuri se sýrem . Chléb si můžete koupit hotový, ale největší radost vám udělá příprava doma. Recept na khachapuri nevyžaduje mnoho práce. Budeme potřebovat kvásek, vodu, cukr a mouku. Dalším doplňkem výživného chleba bude jogurt, případně podmáslí. Mléčný výrobek po krátké chvíli přidáme k moučně-drožďové hmotě. Pro tento účel se obvykle používá přírodní podmáslí, i když stejně dobře poslouží i obyčejný jogurt. Těsto by mělo být velmi důkladně hněteno, aby byla hmota jednotná a neměla hrudky. Mezitím si připravte pánev rozehřátím másla. Po vychladnutí přidáme do hmoty tuk a celé necháme na teplém místě odpočinout. Základním prvkem chačapuri je sýr, v tomto případě bryndza v kombinaci s vláknitým sýrem mozzarella. Placky se pečou v předehřáté troubě několik minut. Chléb se vyplatí nechat vychladnout – před podáváním pak bude křupavý a jemný.


Perfektní khachapuri - recept z czachochbili

Chakhochbili lze nejjednodušeji představit jako pokrm, který kombinuje rajčata a kuře. Připravují se z předem nakrájených kusů masa, nejčastěji kuřecího prsního řízku. Charakteristickým znakem pokrmu je, že jednotlivé fáze vaření se provádějí odděleně. Nejprve orestujte naporcované filety, poté je vyjměte z pánve a připravte si cibuli. Předem zesklovatělá cibule se vrátí ke kuřeti, které nyní vychladlo. Dále do pánve přidejte nakrájená rajčata a dochuťte kmínem, pepřem, solí a máslem. Teprve po několika minutách lze kuře spojené s cibulí vložit zpět do nádoby. Chakhochbili se podává s chlebem chachapuri nebo rýží. Jedná se o klasické gruzínské jídlo založené na chutném pečivu, rajčatech a regionálním koření. Podívejte se, jak snadné je připravit si tento recept doma.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Harmonie chutí
5  g
hladká mouka
250  g
pekařské droždí
20  g
cukr
1  lžíce
máslo
50  g
bílý jogurt
40  g
Mozzarella
100  g
Brynza
200  g
vejce
1  větší
kmín
2.1  g
černý pepř
1  špetka
kuřecí prsa
2 
Feferonky
1 
čerstvý koriandr
50  g
česnek
15  g
cherry rajčátka
200  g
cibule
140  g
slunečnicový olej
20  g
černý pepř
1  g
olivový olej
4  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
60.8 G
Energie
689.2 kcal
Tuky
35.1 G
Protein
32.8 G
Informace na porci

Postup

68 Minut
  • Krok 1

    10 min
    Chačapuri – gruzínský chléb se sýrem: Smíchejte droždí s teplou vodou a nechte pět minut odtsát aby se droždí aktivovalo. Poté postupně přidejte k mouce spolu s cukrem. Přidejte jogurt nebo podmáslí a pokud je těsto příliš husté, postupně přilévejte teplou vodu. Těsto důkladně prohnětejte v míse, přidejte máslo rozpuštěné v pánvi, poté přendejte na prkénko, které předem posypte moukou, dokud se ingredience důkladně nespojí a nezíská nadýchanou jemnou konzistenci.
  • Krok 2

    1 min
    Těsto dejte na teplé místo vykynout a přikryjte jej utěrkou, aby nevyschlo.
  • Krok 3

    5 min
    Do mísy dejte nadrobenou brynzu a nadrobno nakrájenou mozzarellu a důkladně promíchejte s vejcem, pepřem a mletým kmínem.
  • Krok 4

    10 min
    Vykynuté těsto rozdělte na části a vyválejte na velké kulaté koláče o tloušťce 1 cm. Náplň rovnoměrně rozetřete na každý dort. Kolem okrajů těsta udělejte zářezy a položte je přes náplň. Aby se lépe lepilo, můžete okraje potřít vodou nebo rozšlehaným vejcem. Vršek každé tvarohové náplně lehce rozválejte.
  • Krok 5

    20 min
    Vložte je do trouby předehřáté na 200 °C na 15–20 minut. Po upečení dejte koláčky stranou, aby vychladly.
  • Krok 6

    10 min
    Kuřecí prsa omyjete pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte na dlouhé nudličky. Ve velké míse marinujte v oleji, přidejte koření Harmonie chutí a dochuťte pepřem, nasekanou feferonkou, stroužkem nasekaného česneku, drceným kmínem a velkým množstvím nasekaného čerstvého koriandru. Vše smíchejte dohromady a dejte stranou, aby se ingredience dobře spojily.
  • Krok 8

    5 min
    Rajčata spařte a oloupejte a odstraňte semínka. Připravená rajčata nakrájejte na velké kousky a cibuli na silné plátky.
  • Krok 9

    1 min
    Marinované kuře položte na rozehřátou pánev a opečte z obou stran dozlatova.
  • Krok 10

    5 min
    Na pánvi orestujte cibuli, a když zesklovatí, přidejte ji ke kuřeti.
  • Krok 11

    1 min
    Rajčata dejte do pánve, ochuťte solí, pepřem a mletým kmínem, přidejte trochu vody, máslo, přisypte nasekaný čerstvý koriandr a chvíli poduste. Nakonec přidejte opečené kuře a cibuli, přikryjte a duste 10 minut. Nandejte na talíře a podávejte s chlebem chačapuri nakrájeným na kousky.
Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 1 z 10

Chačapuri – gruzínský chléb se sýrem: Smíchejte droždí s teplou vodou a nechte pět minut odtsát aby se droždí aktivovalo. Poté postupně přidejte k mouce spolu s cukrem. Přidejte jogurt nebo podmáslí a pokud je těsto příliš husté, postupně přilévejte teplou vodu. Těsto důkladně prohnětejte v míse, přidejte máslo rozpuštěné v pánvi, poté přendejte na prkénko, které předem posypte moukou, dokud se ingredience důkladně nespojí a nezíská nadýchanou jemnou konzistenci.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 2 z 10

Těsto dejte na teplé místo vykynout a přikryjte jej utěrkou, aby nevyschlo.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 3 z 10

Do mísy dejte nadrobenou brynzu a nadrobno nakrájenou mozzarellu a důkladně promíchejte s vejcem, pepřem a mletým kmínem.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 4 z 10

Vykynuté těsto rozdělte na části a vyválejte na velké kulaté koláče o tloušťce 1 cm. Náplň rovnoměrně rozetřete na každý dort. Kolem okrajů těsta udělejte zářezy a položte je přes náplň. Aby se lépe lepilo, můžete okraje potřít vodou nebo rozšlehaným vejcem. Vršek každé tvarohové náplně lehce rozválejte.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 5 z 10

Krok 5

Vložte je do trouby předehřáté na 200 °C na 15–20 minut. Po upečení dejte koláčky stranou, aby vychladly.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 6 z 10

Krok 6

Kuřecí prsa omyjete pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte na dlouhé nudličky. Ve velké míse marinujte v oleji, přidejte koření Harmonie chutí a dochuťte pepřem, nasekanou feferonkou, stroužkem nasekaného česneku, drceným kmínem a velkým množstvím nasekaného čerstvého koriandru. Vše smíchejte dohromady a dejte stranou, aby se ingredience dobře spojily.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 8 z 10

Krok 8 Krok 8 Krok 8

Rajčata spařte a oloupejte a odstraňte semínka. Připravená rajčata nakrájejte na velké kousky a cibuli na silné plátky.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 9 z 10

Krok 9 Krok 9

Marinované kuře položte na rozehřátou pánev a opečte z obou stran dozlatova.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 10 z 10

Krok 10 Krok 10 Krok 10 Krok 10

Na pánvi orestujte cibuli, a když zesklovatí, přidejte ji ke kuřeti.

Gruzínský sýrový koláč (khachapuri) a kuře s cibulí a rajčaty (chakhokhbili)

Krok 11 z 10

Krok 11 Krok 11 Krok 11

Rajčata dejte do pánve, ochuťte solí, pepřem a mletým kmínem, přidejte trochu vody, máslo, přisypte nasekaný čerstvý koriandr a chvíli poduste. Nakonec přidejte opečené kuře a cibuli, přikryjte a duste 10 minut. Nandejte na talíře a podávejte s chlebem chačapuri nakrájeným na kousky.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
6 + 7 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Evropská
  • Hlavní chod
  • Nízký cukr
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Vejce
  • Zdroj bílkovin
  • Zelenina
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies