Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Čerstvý špenát na másle

Čerstvý špenát na másle

(0)
21 min
Snadný

Pro mnoho dospělých je špenát smažený na pánvi dětskou noční můrou. Existují však způsoby, jak to udělat chutným i těmto lidem. Správné koření a přísady dokážou na pánvi rozvinout plnou chuť čerstvého špenátu . Klíčem k úspěchu je použití čerstvého špenátu. Ten v nezmrzlých listech nebude mít podobu dužiny, ale spíše salátu.

Ingredience

2

Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
baby špenát
200  g
česnek
1  stroužek
máslo
20  g
medvědí česnek
0.5 
sůl
2  g
Ocet, balsamik
1  lžička
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
4.6 G
Energie
99.5 kcal
Tuky
8.5 G
Protein
3.1 G
Informace na porci

Postup

21 Minut
  • Příprava špenátu

    5 min
    Opláchněte špenát ve studené vodě, aby se odstranily nečistoty. Poté ho důkladně osušte. Můžete ho rozdělit na menší kousky, aby se lépe připravoval.
  • Opečení česneku

    2 min
    Na pánvi na střední teplotě roztavte máslo (trvá to asi 1 minutu). Jakmile začne jemně bublat, přidejte nasekaný česnek a opečte ho 1 až 2 minuty, dokud se nerozvinou jeho vůně, ale pozor, ať se nespálí.
  • Orestování česneku

    5 min
    Na pánev přidejte špenát a důkladně ho promíchejte s česnekem a máslem. Po 2-3 minutách začne špenát ztrácet objem. Pokud je potřeba, můžete ho rozdělit na menší části, aby se rovnoměrně orestoval.
  • Dochucení

    5 min
    Po 2-3 minutách, kdy špenát zmenší objem, přidejte medvědí česnek (nebo jiné čerstvé bylinky podle výběru). Ochutnejte solí, černým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Dusíme ještě 3-4 minuty, dokud špenát nezměkne a dobře se nepropojí s ostatními chutěmi.
  • Finální dochucení - volitelné

    2 min
    Po dalších 5-7 minutách, kdy je špenát dostatečně podušený a měkký, přidejte pár kapek balzamikového octu pro zvýraznění chuti a jemný kyselý nádech. Dobře promíchejte.
  • Servírování

    2 min
    Špenát podávejte horký, posypaný nastrouhaným parmezánem nebo pecorinem. Pokud chcete, můžete přidat také křupavé pražené vlašské ořechy, které dodají pokrmu zajímavou texturu.
Čerstvý špenát na másle

Příprava špenátu z 6

Opláchněte špenát ve studené vodě, aby se odstranily nečistoty. Poté ho důkladně osušte. Můžete ho rozdělit na menší kousky, aby se lépe připravoval.

Čerstvý špenát na másle

Opečení česneku z 6

Opečení česneku Opečení česneku

Na pánvi na střední teplotě roztavte máslo (trvá to asi 1 minutu). Jakmile začne jemně bublat, přidejte nasekaný česnek a opečte ho 1 až 2 minuty, dokud se nerozvinou jeho vůně, ale pozor, ať se nespálí.

Čerstvý špenát na másle

Orestování česneku z 6

Orestování česneku Orestování česneku

Na pánev přidejte špenát a důkladně ho promíchejte s česnekem a máslem. Po 2-3 minutách začne špenát ztrácet objem. Pokud je potřeba, můžete ho rozdělit na menší části, aby se rovnoměrně orestoval.

Čerstvý špenát na másle

Dochucení z 6

Dochucení Dochucení

Po 2-3 minutách, kdy špenát zmenší objem, přidejte medvědí česnek (nebo jiné čerstvé bylinky podle výběru). Ochutnejte solí, černým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Dusíme ještě 3-4 minuty, dokud špenát nezměkne a dobře se nepropojí s ostatními chutěmi.

Čerstvý špenát na másle

Finální dochucení - volitelné z 6

Finální dochucení - volitelné Finální dochucení - volitelné

Po dalších 5-7 minutách, kdy je špenát dostatečně podušený a měkký, přidejte pár kapek balzamikového octu pro zvýraznění chuti a jemný kyselý nádech. Dobře promíchejte.

Čerstvý špenát na másle

Servírování z 6

Servírování Servírování

Špenát podávejte horký, posypaný nastrouhaným parmezánem nebo pecorinem. Pokud chcete, můžete přidat také křupavé pražené vlašské ořechy, které dodají pokrmu zajímavou texturu.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
5 + 7 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Bez arašídů
  • Bez korýšů
  • Bezlepkový
  • Bezlepkový
  • bez ořechů
  • Bez ryb
  • Bez sóji
  • Bez vajec
  • Bez vepřového masa
  • česká kuchyně
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Globální
  • Letní
  • Místní
  • Nízký cukr
  • Pescetarian
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Pracovní dny
  • Předkrm
  • Příloha
  • Rodinné jídlo
  • Snadný
  • Sport
  • Vegetariánský
  • Víkendy
  • Zdroj bílkovin
  • Zdroj vlákniny
  • Zelenina
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies