Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Zapečené žampiony portobello

Zapečené žampiony portobello

(0)
93 min
Snadný
Zapečené žampiony a sýr halloumi, to je kombinace, kterou si jednoduše zamilujete! Skvělým základem vám bude už jemná ricotta, která žampiony krásně provoní petrželkou a česnekem. O skutečný labužnický zážitek se pak postará sýr halloumi, který žampionům dodá zlatavou a křupavou krustu. To nejlepší vás ale bude čekat uvnitř! Rozkrojte propečený žampion a užijte si pohled na vytékající šťávu propojenou s pestem a lehce se roztékajícím sýrem. Až ochutnáte první sousto, bude vám jasné, že na tyto žampiony jen tak nezapomenete.

Ingredience

5

Tato mísa byla optimalizována na 5 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
střední žampiony portobello
5  ks
sýr ricotta
250  g
MAGGI Tekuté koření
1  lžíce
petržel
1  snítka
olivový olej
2  lžíce
česnek
0.5  stroužek
žloutek
1  ks
sýr halloumi
100  g
slunečnicová semínka
1  trochu
olivový olej
1  lžíce
sůl
1  špetka
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
5 G
Energie
213.2 kcal
Tuky
15.5 G
Protein
14.2 G
Informace na porci

Postup

93 Minut
  • Krok číslo 1

    60 min
    Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, 3 kapky Maggi Tekutého koření, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem.
  • Krok číslo 2

    5 min
    Sýr halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.
  • Krok číslo 3

    5 min
    Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
  • Krok číslo 4

    20 min
    Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 - 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.
  • Krok číslo 5

    3 min
    Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.
Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 1 z 5

Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, 3 kapky Maggi Tekutého koření, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem.

Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 2 z 5

Sýr halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.

Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 3 z 5

Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.

Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 4 z 5

Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 - 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.

Zapečené žampiony portobello

Krok číslo 5 z 5

Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
1 + 1 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Do 300 kal
  • Dušená jídla
  • Globální
  • Hlavní chod
  • Houby
  • Malé jídlo
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Pečení
  • Pozdní večeře
  • Pozdní večeře
  • Slané koláče
  • Středomoří
  • Svačina
  • Sýr
  • Top jídla
  • Vaření s dětmi
  • Vegetariánský
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin
  • Zelenina
  • Z trouby

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Zapečené těstoviny se žampiony a nivou

    Zapečené těstoviny se žampiony a nivou

    45 min Snadný
  • Zapečené brambory s brokolicí

    Zapečené brambory s brokolicí

    20 min Snadný
  • Zapečené batáty

    Zapečené batáty

    65 min Snadný
  • Zapečené brambory s cuketou, špenátem a brokolicí

    Zapečené brambory s cuketou, špenátem a brokolicí

    85 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies