Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

(0)
160 min
středně pokročilí
Máslově jemná a přesto plná výrazné chuti. Přesně taková je tradiční řecká vánoční polévka Avgolemono. Užijte si propojení silného vývaru, jemné rýže a výrazného citrónu, které vás uhrane už po prvním ochutnání. Cestovat po vánočním Řecku ještě nebylo snažší!

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
máslo
1  lžíce
kuřecí skelet
1  ks
MAGGI Slepičí bujón
1  kostka
mrkev
1  střední
vejce
1  ks
cibule
1  menší
citronová kůra
0.5  ks
citronová šťáva
0.5  ks
Rýže, bílá, krátkozrnná, syrová, nezpevněná
0.25  hrnek
sůl
1  špetka
černý pepř
1  špetka
petržel
1  snítka
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
13.4 G
Energie
91.1 kcal
Tuky
3.4 G
Protein
3.8 G
Informace na porci

Postup

160 Minut
  • Krok číslo 1

    90 min
    Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.
  • Krok číslo 2

    20 min
    Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.
  • Krok číslo 3

    15 min
    Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.
  • Krok číslo 4

    15 min
    Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
  • Krok číslo 5

    10 min
    V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.
  • Krok číslo 6

    5 min
    Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.
  • Krok číslo 7

    5 min
    Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.
Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 1 z 7

Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 2 z 7

Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 3 z 7

Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 4 z 7

Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 5 z 7

V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 6 z 7

Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 7 z 7

Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
18 + 1 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Malé jídlo
  • Místní
  • Nízká sůl
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Polévka
  • Polévka
  • Polévky
  • Pozdní večeře
  • Přátelé
  • Předkrm
  • Řecká
  • Top jídla
  • Úvodní chod
  • Vánoce
  • Vařící
  • Zdroj bílkovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies