Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Glazované mladé karotky

0
36 min
Snadný
Ať už se glazované karotky rozhodnete podávat jako předkrm, lehkou přílohu nebo jen k televiznímu mlsání, úspěch budete mít vždy zaručen! Neobvyklá kombinace karotek na másle, pomerančové šťávy a hnědého cukru vytvoří chuť, které se jen tak nebudete chtít vzdát. Až je voňavé a lesknoucí se naskládáte na talíř, těžko vám někdo uvěří, že vám jejich příprava zabrala jen pár minut.

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

mladá karotka
1 kg
máslo
40 g
česnek
6 stroužky
cukr
50 g
šťáva z pomeranče
6 lžíce
tymián
1 snítka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
244.59 kcal
Sacharidy
41.13 G
Protein
3.1 G
Tuky
9.1 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

36 Minut
Krok číslo 1
10 min
Očistěte karotky. Na velké pánvi rozpusťte na středním ohni máslo a vložte do něj oloupaný česnek a karotky. Přidejte cukr (nejlépe hnědý), šťávu z 1 pomeranče, lístky čerstvého tymiánu. Ochuťte MAGGI Tekutým kořením.
Krok číslo 2
20 min
Vařte pod pokličkou na malém/středním ohni asi 15–20 minut, dokud karotky nezměknou
Krok číslo 3
5 min
Sejměte pokličku a omáčku svařte na větším ohni asi 5 minut, až se karotky zkaramelizují.
Krok číslo 4
1 min
Podle potřeby okořeňte. Můžete podávat s koriandrovou nebo petrželovou natí.
Glazované mladé karotky

Krok číslo 1 z 4

Očistěte karotky. Na velké pánvi rozpusťte na středním ohni máslo a vložte do něj oloupaný česnek a karotky. Přidejte cukr (nejlépe hnědý), šťávu z 1 pomeranče, lístky čerstvého tymiánu. Ochuťte MAGGI Tekutým kořením.

Glazované mladé karotky

Krok číslo 2 z 4

Vařte pod pokličkou na malém/středním ohni asi 15–20 minut, dokud karotky nezměknou

Glazované mladé karotky

Krok číslo 3 z 4

Sejměte pokličku a omáčku svařte na větším ohni asi 5 minut, až se karotky zkaramelizují.

Glazované mladé karotky

Krok číslo 4 z 4

Podle potřeby okořeňte. Můžete podávat s koriandrovou nebo petrželovou natí.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno