Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drůbeží paštika s želé

0
40 min
Náročný
Drůbeží paštika s želé bude skutečnou pastvou pro vaše smysly - nadpozemsky nejen chutná, ale i vypadá! Jemnost, kterou játrům dodá odpočinek v mléce, skvěle doplní neobvyklá vůně hrušek a výrazná chuť brandy. Skutečnou třešinkou pak bude klikvová poleva, která dodá paštice originální vzhled a jako kuchaři vám zajistí věčnou slávu!

Ingredience

-
8
+

Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

kuřecí játra
600 g
mléko
500 ml
máslo
200 g
cibule
1 ks
hruška
1 ks
brandy
100 ml
česnek
3 stroužky
sušený tymián
1 špetka
černý pepř
1 špetka
tymián
1 snítka
klikvová zavařenina
4 lžíce
želatína
1 lžička
lístky plocholisté petržele
1 svazek

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
391.54 kcal
Sacharidy
15.75 G
Protein
16.41 G
Tuky
26.28 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

40 Minut
Krok číslo 1
1 min
Játra zalijte mlékem a uložte na noc do ledničky.
Krok číslo 2
10 min
V hrnci nebo na větší pánvi rozpusťte 2 lžíce másla. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Smažte za občasného míchání asi 5 minut na středním ohni.
Krok číslo 3
3 min
Pak přidejte na kostky nakrájenou hrušku a smažte vše ještě asi 3 minuty.
Krok číslo 4
3 min
Osmažené suroviny odsuňte na okraj pánve a přidejte játra. Zvyšte plamen a smažte dál asi 3 minuty.
Krok číslo 5
5 min
Smíchejte vše, co je na pánvi, přilijte brandy nebo koňak a svařte. Asi po 1 minutě dochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem a sejměte z ohně.
Krok číslo 6
1 min
Játra umixujte se zbytkem másla do hladké pěny. Hmotu nalijte do nádoby asi do 3/4 výšky. Vše uložte do ledničky.
Krok číslo 7
1 min
Želatinu zalijte 4 lžícemi studené vody.
Krok číslo 8
10 min
Klikvy rozmixujte a vložte do rendlíku. Zahřívejte na malém ohni a po chvíli přidejte nabobtnalou želatinu.
Krok číslo 9
5 min
Velmi důkladně míchejte, dokud se želatina nerozpustí, a dbejte na to, aby nezačala vařit. Zchladlé klikvy rozlijte rovnoměrnou vrstvou na vychlazenou paštiku. Uložte na noc do ledničky.
Krok číslo 10
1 min
Dokonale chutná s čerstvým pečivem nebo s topinkami.
Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 1 z 10

Játra zalijte mlékem a uložte na noc do ledničky.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 2 z 10

V hrnci nebo na větší pánvi rozpusťte 2 lžíce másla. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Smažte za občasného míchání asi 5 minut na středním ohni.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 3 z 10

Pak přidejte na kostky nakrájenou hrušku a smažte vše ještě asi 3 minuty.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 4 z 10

Osmažené suroviny odsuňte na okraj pánve a přidejte játra. Zvyšte plamen a smažte dál asi 3 minuty.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 5 z 10

Smíchejte vše, co je na pánvi, přilijte brandy nebo koňak a svařte. Asi po 1 minutě dochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem a sejměte z ohně.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 6 z 10

Játra umixujte se zbytkem másla do hladké pěny. Hmotu nalijte do nádoby asi do 3/4 výšky. Vše uložte do ledničky.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 7 z 10

Želatinu zalijte 4 lžícemi studené vody.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 8 z 10

Klikvy rozmixujte a vložte do rendlíku. Zahřívejte na malém ohni a po chvíli přidejte nabobtnalou želatinu.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 9 z 10

Velmi důkladně míchejte, dokud se želatina nerozpustí, a dbejte na to, aby nezačala vařit. Zchladlé klikvy rozlijte rovnoměrnou vrstvou na vychlazenou paštiku. Uložte na noc do ledničky.

Drůbeží paštika s želé

Krok číslo 10 z 10

Dokonale chutná s čerstvým pečivem nebo s topinkami.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno