Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smažená polenta s dýňovým pyré

0
25 min
Snadný
Smažená polenta a dýně, to je skutečně nerozlučitelná dvojka. Jemná konzistence polenty se ve výrazné chuti pyré doslova rozpustí a dohromady vytvoří neuvěřitelně lehký a přitom sytý oběd. Přidejte nivu, čerstvou šalvěj, nasekané ořechy a užijte si podzimní explozi chutí na jednom talíři!

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

olivový olej
5 lžíce
modrý sýr
100 g
vlašské ořechy
40 g
dýně hokaido
300 g
mrkev
1 menší
máslo
2 lžíce
čerstvá šalvěj
1 snítka
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
minutová polenta
130 g

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Sacharidy
35.11 G
Energie
505.1 kcal
Protein
12.86 G
Tuky
37.33 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

25 Minut
Krok číslo 1
2 min
V 500 ml vařící vody rospusťte 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu. Za stalého míchání vsypte postupně polentu, přidejte lžíci olivového oleje a vařte 1 minutu.
Krok číslo 2
3 min
Zapékací mísu vymažte tenkou vrstvou olivového oleje, rozetřete do ní uvařenou polentu a nechte ji zcela vychladnout.
Krok číslo 3
5 min
Mezitím nakrájejte dýni a mrkev a dejte je vařit do osolené vody. Po změknutí dýni s mrkví slijte, přidejte máslo a rozmixujte do hladka. Dýňové pyré osolte a opeřete dle chuti.
Krok číslo 4
10 min
Ztuhlou polentu nakrájejte na čtverce a ty smažte z obou stran na olivovém oleji dozlatova.
Krok číslo 5
5 min
Ještě teplou polentu servírujte s dýňovým pyré, rozdrobenou nivou, čerstvou šalvějí a nasekanými vlašskými ořechy.
Smažená polenta s dýňovým pyré

Krok číslo 1 z 5

V 500 ml vařící vody rospusťte 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu. Za stalého míchání vsypte postupně polentu, přidejte lžíci olivového oleje a vařte 1 minutu.

Smažená polenta s dýňovým pyré

Krok číslo 2 z 5

Zapékací mísu vymažte tenkou vrstvou olivového oleje, rozetřete do ní uvařenou polentu a nechte ji zcela vychladnout.

Smažená polenta s dýňovým pyré

Krok číslo 3 z 5

Mezitím nakrájejte dýni a mrkev a dejte je vařit do osolené vody. Po změknutí dýni s mrkví slijte, přidejte máslo a rozmixujte do hladka. Dýňové pyré osolte a opeřete dle chuti.

Smažená polenta s dýňovým pyré

Krok číslo 4 z 5

Ztuhlou polentu nakrájejte na čtverce a ty smažte z obou stran na olivovém oleji dozlatova.

Smažená polenta s dýňovým pyré

Krok číslo 5 z 5

Ještě teplou polentu servírujte s dýňovým pyré, rozdrobenou nivou, čerstvou šalvějí a nasekanými vlašskými ořechy.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno