Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Jak skladovat potraviny v mrazáku

Jak skladujete potraviny v mrazáku? Jak to udělat správně?

Skladování potravin v mrazničce

Obecné doby skladování produktů po zmrazení:

  • bylinky – do cca 12 měsíců
  • chléb – až 3 měsíce
  • knedlíky – do 6 měsíců
  • knedlíky s masem – do 3 měsíců
  • houby – do 8 měsíců
  • uzeniny – do 3 měsíců
  • plody – až 10–12 měsíců
  • sušenky – do 3–4 měsíců
  • polévky a dušená masa – do 3 měsíců
  • zelenina, jako je mrkev, kukuřice, hrášek,
  • papriky, špenát, cizrna, fazole – až 10–12 měsíců
  • kotlety – až 3–4 měsíce
  • libové hovězí maso – až 9 měsíců
  • máslo – až 6 měsíců

Co nelze zmrazit? Poznejte potraviny, které byste neměli zmrazovat

Produkty, které by neměly být zmrazeny:

  • pokrmy, které nejsou dostatečně chlazené; Před vložením potravin do mrazničky je dobré je zchladit v chladničce;
  • produkty, které byly dříve zmrazeny; to znamená, že pokud rozmrazíme syrové maso, nemůžeme ho znovu zmrazit, ale pokud například rozmrazíme syrové ryby a smažíme je, můžeme je znovu zmrazit;
  • zelenina a ovoce, které obsahují hodně vody, např. melouny, saláty, ředkvičky, okurky, rajčata (během zmrazování se tvoří krystaly, které narušují strukturu); pokud je nechcete použít, např. k přimíchání do koktejlu nebo omáčky;
  • pudinkové krémy, šlehačka atd .;
  • vařené těstoviny – po rozmrazení změknou a jsou nepoživatelné;
  • bramborová kaše – po rozmrazení jsou nepoživatelné a suché;
  • syrová vejce ve skořápce – při zmrazení prasknou;
  • vařené vejce;
  • jídla s přídavkem želatiny – po rozmrazení se mohou roztavit;
  • sycené nápoje ve skle – mohou v mrazáku explodovat
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies