Žebra s BBQ marinádou
Rozpalte to s žebírky! Pokud chcete, aby byla extra křehká a lahodná, naložte je ještě před grilováním na chvíli do připravené marinády. Pak už jen odhánějte nedočkavce a dopřejte žebírkům dost času, aby maso šlo krásně od kosti. BBQ marináda udělá svoje a každé sousto bude neodolatelně lepkavé a šťavnaté. Na nic nečekejte a užijte si tuto osudovou grilovací lovestory!
    Množství Doba přípravy
    3porce 60 minut
    Doba přípravy
    60 minut
    Množství Doba přípravy
    3porce 60 minut
    Doba přípravy
    60 minut
    Postup přípravy
    1. Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Pak do hrnce přidejte sladkou uzenou papriku, římský kmín, rajský protlak, MAGGI Tekuté koření a krátce vše společně orestujte. Poté zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
    2. Vepřová žebra polijte 2/3 omáčky. Žebra dejte grilovat na rozpálenou mřížku grilu a nechte je přiklopené zhruba 30 minut. Poté odkryjte a dopékejte ještě asi 15 minut, aby chytla barvu.
    3. Během grilování maso průběžně potírejte omáčkou.
    4. Hotová žebra podávejte s chlebem, zbylou BBQ omáčkou a například coleslawem.