Žebra s BBQ marinádou

Doba přípravy

60 minut

Doba čekání

Množství

3 porce

Rozpalte to s žebírky! Pokud chcete, aby byla extra křehká a lahodná, naložte je ještě před grilováním na chvíli do připravené marinády. Pak už jen odhánějte nedočkavce a dopřejte žebírkům dost času, aby maso šlo krásně od kosti. BBQ marináda udělá svoje a každé sousto bude neodolatelně lepkavé a šťavnaté. Na nic nečekejte a užijte si tuto osudovou grilovací lovestory!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Pak do hrnce přidejte sladkou uzenou papriku, římský kmín, rajský protlak, MAGGI Tekuté koření a krátce vše společně orestujte. Poté zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
    2. Vepřová žebra polijte 2/3 omáčky. Žebra dejte grilovat na rozpálenou mřížku grilu a nechte je přiklopené zhruba 30 minut. Poté odkryjte a dopékejte ještě asi 15 minut, aby chytla barvu.
    3. Během grilování maso průběžně potírejte omáčkou.
    4. Hotová žebra podávejte s chlebem, zbylou BBQ omáčkou a například coleslawem.