Zapečené žampiony portobello

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

5 porcí

Zapečené žampiony a sýr halloumi, to je kombinace, kterou si jednoduše zamilujete! Skvělým základem vám bude už jemná ricotta, která žampiony krásně provoní petrželkou a česnekem. O skutečný labužnický zážitek se pak postará sýr halloumi, který žampionům dodá zlatavou a křupavou krustu. To nejlepší vás ale bude čekat uvnitř! Rozkrojte propečený žampion a užijte si pohled na vytékající šťávu propojenou s pestem a lehce se roztékajícím sýrem. Až ochutnáte první sousto, bude vám jasné, že na tyto žampiony jen tak nezapomenete.

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, 3 kapky MAGGI Tekutého koření, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem.
  2. Sýr halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.
  3. Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
  4. Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 - 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.
  5. Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.