Bylinky dodávají pokrmům jedinečnou chuť a vůni a jsou také pastvou pro jedlíkovy oči.
A nejen to. V našem receptu získá díky bylinkám polévka osvěžující šmrnc, což oceníte především v teplejších dnech. Do polévky se vyplatí přidat také trochu zeleniny, která po rozmixování vytvoří lahodný krém. Pak už stačí jen pár krutonů a nechat si popřát dobrou chuť.
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Těstoviny dejte vařit do osolené vody a troubu nechte předehřát na 180 stupňů.
Krok číslo 2
15 min
Ve větším hrnci rozpusťte máslo a na něj nasypte hladkou mouku, společně krátce zarestujte. Nyní do máslové jíšky postupně přilévejte mléko a vždy ho důkladně vmíchejte, vznikne bešamelová omáčka. Tu dochuťte třemi strouhnutími muškátového oříšku, MAGGI Tekutým kořením, hořčicí, solí a pepřem. Nakonec do omáčky dejte oba nastrouhané sýry a nechte je rozpustit. Trochu sýru čedar si dejte stranou.
Krok číslo 4
2 min
Uvařené těstoviny slijte a vysypte je do sýrové omáčky, vše promíchejte a celý obsah hrnce přendejte do pekáčku. Povrch těstovin posypte zbylým čedarem a strouhankou smíchanou se lžičkou změklého másla.
Krok číslo 3
2 min
Menší pekáč nebo zapékací misku vymažte máslem.
Krok číslo 5
20 min
Těstoviny dejte zapéct asi na 20 minut do vyhřáté trouby, než se na povrchu utvoří zlatá krustička.
Krok číslo 1
z
5
Těstoviny dejte vařit do osolené vody a troubu nechte předehřát na 180 stupňů.
Krok číslo 2
z
5
Ve větším hrnci rozpusťte máslo a na něj nasypte hladkou mouku, společně krátce zarestujte. Nyní do máslové jíšky postupně přilévejte mléko a vždy ho důkladně vmíchejte, vznikne bešamelová omáčka. Tu dochuťte třemi strouhnutími muškátového oříšku, MAGGI Tekutým kořením, hořčicí, solí a pepřem. Nakonec do omáčky dejte oba nastrouhané sýry a nechte je rozpustit. Trochu sýru čedar si dejte stranou.
Krok číslo 4
z
5
Uvařené těstoviny slijte a vysypte je do sýrové omáčky, vše promíchejte a celý obsah hrnce přendejte do pekáčku. Povrch těstovin posypte zbylým čedarem a strouhankou smíchanou se lžičkou změklého másla.
Krok číslo 3
z
5
Menší pekáč nebo zapékací misku vymažte máslem.
Krok číslo 5
z
5
Těstoviny dejte zapéct asi na 20 minut do vyhřáté trouby, než se na povrchu utvoří zlatá krustička.
Recept jako PDF
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0