Zapečené batáty

Doba přípravy

60 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

4 porce

Skvěle zvolené ingredience i jednoduchá příprava. To jsou hlavní důvody, kvůli kterým si zapečené batáty jednoduše zamilujete. Užijte si sladkou chuť vláčných batátů, která se v troubě skvěle propojí s křupavým sýrem a orestovanou slaninou. Dolaďte pokrm výrazným koriandrem, peprným chilli, jemnou smetanou a vychutnejte si skvělé propojení chutí. Prázdný talíř bude zaručen!

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. Troubu předehřejte na 180 °C.
    2. Na plech s pečícím papírem položte podélně rozkrojené neoloupané batáty (řezem nahoru) a pokapejte je olivovým olejem.
    3. Batáty dejte péct asi na 30 minut.
    4. Po této době vnitřek změkne a jde vydlabat. Vydlabané batáty i vnitřek nechte zcela zchladnout.
    5. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Slaninu nakrájete na kostičky a orestujte na pánvi.
    6. Vydlabaný vnitřek batátů smíchejte s 2/3 nastouhaného sýra, orestavnou slaninou a MAGGI Tekutým kořením. Dle chuti směs osolte a opepřete.
    7. Směsí naplňte vydlabené batáty, posypte zbylým sýrem a dejte zapéct asi na 15 minut.
    8. Hotové jído servírujte s kukuřicí, čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, chilli a pokapané zakysanou smetanou.