Vepřová žebírka

Doba přípravy

1,5-2 hodiny

Doba čekání

Množství

2-4 porce

Pečeným žebírkům se dá jen těžko odolat! Jak „vymáčknout“ z této dobroty maximum? Připravte k nim speciální marinádu, díky které se bude maso přímo rozplývat na jazyku a ruce i bradu budete mít mastnou od lahodné šťávy. Kdo se jednou zakousne, nebude chtít nikdy jinak!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Umyjte žebírka a osušte je. Škrob smíchejte s jablečnou šťávou, ostatní ingredience vložte do kastrůlku a přiveďte k varu. Nakonec přidejte rozmíchaný škrob s jablečnou šťávou. Zahřívejte do zhoustnutí.
    2. Vzniklou omáčku ochlaďte a následně jí důkladně potřete žebírka z každé strany, případně je v ní rovnou marinujte. Žebírka vložte do zapékací misky a přikryjte fólií.
    3. Pečte v rozehřáté troubě na cca 190–200 °C, přibližně 45 minut. Poté odstraňte fólii, maso potřete znovu omáčkou a pečte stejně dlouhou dobu až do změknutí.
    4. Servírujte s pečenými bramborami a dušenou brokolicí.