Vepřová pečeně podlévaná omáčkou z medu a hořčice
Toužíte čas od času zakousnout se do pořádného kusu masa? Není nad vepřovou pečeni! Když se kuchyní rozline neodolatelná vůně, strávníci ze všech koutů se začnou sbíhat k jednomu stolu. Dejte si pěkně na čas a maso pomaloučku podlévejte omáčkou z medu a hořčice, která zesílí už tak neodolatelné aroma i chuť. Sliny se sbíhají!
    Množství
    6-8porce
    Doba přípravy
    2hodina
    Množství
    6-8porce
    Doba přípravy
    2hodina
    Postup přípravy
    1. Maso omyjte a osušte.
    2. Smíchejte v misce suroviny na marinádu: tekutý bujón, med, hořčici a ostatní koření.
    3. Vzniklou pastou pečlivě potřete maso a nechejte marinovat nejméně 2 hodiny v chladničce.
    4. Maso pak pečte v troubě při 180 °C asi 1,5 hodiny, občas je polévejte vzniklým výpekem.